in

FIA želi leta 2023 imeti TRI DIREKTORJE DIRK in ne izključuje vrnitve MASIJA

Po besedah Mohammeda ben Sulayema ni izključeno, da se bo Michael Masi nekega dne vrnil na položaj direktorja dirk. Predsednik FIA-e je nakazal, da je Masi še vedno na plačilni listi in se postavi v bran Avstralcu.

Mohammed Ben Sulayem - Foto: HB Press

dirk. Predsednik FIA-e je nakazal, da je Masi še vedno na plačilni listi in se postavi v bran Avstralcu.

Po besedah Ben Sulayema struktura organizacije v Formuli 1 ni pravilna. Poleg tega pravi, da želi v prihodnosti imeti več direktorjev dirk. V pogledu Masija pa je povedal, da se je moral le-ta soočiti s preobremenjenostjo dela.

Poleg naloge direktorja dirk je bil odgovoren tudi za celotno varnostno vejo pri FIA-i. V pogovoru za Sportsmail je Ben Sulayem povedal: “Nisem se znebil Michaela. Ni tako, kot da bi rekel, da je konec Masija pri FIA-i. Takšnih stvari ne počnem.” 60-letni predsednik FIA-e trdi, da je Masi naredil človeško napako in da se je WMSC odloči, da Masija potisne na stran. “Nimam osebnih težav z njim. Nikogar ne sovražim. Michael je tukaj in morda ga bomo uporabili. Morda je v dobrem položaju za uporabo. Odprti smo za vse.

Ali se bo Michael Masi prihodnje leto vrnil na položaj direktorja dirk Formule 1, potem ko želi predsednik FIA-e uvesti še tretjega človeka za to funkcijo? – Foto: HB Press

In potem sledi presenetljiva izjava Ben Sulayema. Že od sezone 2023 bi v Formuli 1 najraje imel vsaj tri direktorje dirk. FIA si močno prizadeva, da izboljša organizacijo Formule 1. Veliko sprememb je potrebno še opraviti, zato bo potrebnih tudi več ljudi. Kmalu bodo začeli s kampanjo zaposlovanja. In Masi bi lahko bil tretji direktor dirk. Sicer Ben Sulayem Masija izrecno ne omenja kot kandidata, a ga hkrati tudi ne izključuje. Kot pravijo viri Sportsmaila, naj bi se tudi Masi sam zanimal za vrnitev v Formulo 1 kot direktor dirk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MotoGP LE MANS: BASTIANINI na vrhu, dvojna ZMAGA za DUCATI

Toto WOLFF: Dirkalnika W13 enostavno NE RAZUMEMO