in ,

VN MONAKA, FP3: Sergio PEREZ tik pred koncem prehitel LECLERCA

Mehičan je še na tretjem prostem treningu končal pred svojim moštvenim kolegom, ki je tokrat končal na četrtem mestu.

Sergio Perez je bil tudi na tretjem prostem treningu pred svojim moštvenim kolegom. - Foto: HB Press

Pri sedemindvajsetih stopinjah Celzija se je v Monte Carlu pričel tretji prosti trening za veliko nagrado Monaka in vprašanje, ki se je porajalo pred začetkom je bilo, ali je hitri krog pri teh razmerah mogoče odpeljati s pnevmatikami najmehkejše zmesi.

Kot prvi se je na stezo podal Fernando Alonso, in to prav s pnevmatikami najmehkejše zmesi. Velika večina moštev je včeraj preizkusila različne nastavitve, a prav zadovoljnih obrazov ni bilo videti skoraj nikjer. Tudi Christian Horner, prvi mož Red Bulla, ni bil navdušen nad petkovimi odločitvami.

Prvi hitri krog je odpeljal Alonso, ki je v Monaku v svoji karieri slavil dvakrat, na stezi pa sta se mu kmalu pridružila Ricciardo in Zhou, pa tudi oba Ferrarija in Valtteri Bottas. Za nov najhitrejši krog je poskrbel Carlos Sainz, še vedno pa na stezi ni bilo opaziti niti Hamiltona niti Russella. Vmes je najhitrejši krog postavil Leclerc, Verstappen, ki je vozil za njim, pa je dosegel trenutno tretji čas treninga.

V drugem delu treninga so časi krogov še naprej padali in videli smo precej sprememb glede uvrstitev, tudi na samem vrhu. Za dirkači Ferrarija in Red Bulla smo videli zanimive “časovne boje” med obema AlphaTaurijema, Magnussenom in Norrisom.

Za nekaj minut so morali sapo zajeti navijači Sergia Pereza, pri katerem naj bi se pojavila težava z zadnjim vzmetenjem, a je bil Mehičan kmalu nazaj. Fernando Alonso se je jezil na Zhouja, zapletla pa sta se tudi Vettel in Sainz, kar so komisarji tudi zabeležili. Deset minut pred koncem je v varnostni ogradi pri bazenu končal Lance Stroll, a se je uspel pripeljati do boksov, kjer so mu namestili novo sprednje krilce.

Lance Stroll je deset minut pred koncem FP3 pristal v varnostni ogradi, a se je uspel rešiti in zapeljati v bokse. – Foto: HB Press

Na samem koncu treninga sta se v vodstvu izmenjala Leclerc in Perez, slednji pa je na koncu pristal na samem vrhu. Tretji je bil Sainz, četrti pa Verstappen. Za prvo četverico so se do desetega mesta razvrstili še Gasly, Norris, Hamilton, Magnussen, Russell in Alonso.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VERSTAPPEN gleda samozavestno na MONAKO, čeprav bo TEŽKO

VN MONAKA, kvalifikacije: “DOMAČI” pole position za Charlesa LECLERCA