in ,

Jezen Sergio PEREZ: Kolegi niso spoštovali ZASTAV

V času kvalifikacije je bila steza v Monaku polna, včasih se je zdelo, kot da gre za kakšen prometni zamašek. Zato je bila prava umetnost odpeljati idealen krog.

Sergio Perez ni uničil samo svojega kroga, temveč tudi kolegu Maxu Verstappnu - Foto: HB Press

Tudi v tretjem delu kvalifikacij, ko je ostalo le še deset dirkalnikov, ni bilo nič boljše, saj je bil Sergio Perez moten s strani drugih kolegov. In to naj bi prispevalo k njegovemu trčenju, kar je Mehičana zelo razžalostilo.

Ko je bilo do konca Q3 še samo trideset sekund, je pred vhodom v tunel počilo, saj se je Perez znašel v ogradi. Dirkalnik je bil poškodovan in rdeča zastava je bila neizogibna. Carlos Sainz dirkača Red Bulla ni videl in je s svojim Ferrarijem zadel Pereza. Kvalifikacije so bile prekinjene in Charles Leclerc se je lahko vselil domačega pole positiona.

Perez je pozneje povedal, kaj točno se je zgodilo: “To je žalostno. Vedel sem, da je ta krog zelo pomemben, vendar je bil zadnji krog zelo slab in dirkači niso upoštevali zastav. Že v prvem zavoju sem skoraj izgubil nadzor nad dirkalnikom, potem pa so zatajile tudi gume. Škoda.” Škoda tudi za moštvenega kolega Maxa Verstappna, ki je vozil za Sainzem in bil zelo hitro na poti.            

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Carlos SAINZ jezen na rdečo zastavo: Imeli smo DOBRO HITROST

Ali ima HAMILTON smolo ali pa je RUSSELL močnejši?