in

VN KANADE, kvalifikacije: VERSTAPPEN na pole positionu, ob njem ALONSO

Max Verstappen je bil zanesljivo najhitrejši na kvalifikacijah za VN Kanade, družbo v prvi vrsti pa mu bo (presenetljivo) delal Fernando Alonso.

Foto: HB Press

Max Verstappen je na kvalifikacijah za VN Kanade, ki jih je zaznamoval dež, dosegel najboljši čas in s tem osvojil tudi pole position na današnji dirki. Pred drugouvrščenim Fernandom Alonsom je imel na koncu več kot šest desetink naskoka, tretji je bil Carlos Sainz pred Lewisom Hamiltonom ter obema dirkačema ekipe Haas (Magnussen je bil peti, Schumacher šesti).  

Na sedmem mestu najdemo Estebana Ocona, osmo mesto je zasedel George Russell, ki je v Q3 poskusil z gumami za suho stezo, a se mu tvegan poskus ni izšel po njegovih željah. Deseterico sta zapolnila Daniel Ricciardo in Guanyu Zhou.

Max Verstappen je na kvalifikacijah za VN Kanade, ki jih je zaznamoval dež, dosegel najboljši čas in s tem osvojil tudi pole position na današnji dirki.

Za presenečenje dneva je poskrbel Fernando Alonso, ki pa nad dosežkom ni bil pretirano presenečen: »Že zjutraj smo bili najhitrejši, tako da sem vedel, da imamo dober paket. Za zdaj sem zelo zadovoljen s potekom dirkaškega vikenda.«

Za drug omembe vreden dosežek je poskrbel Mick Schumacher, ki je sicer zaostal za moštvenim kolegom, a s šestim mestom dosegel svoj najboljši startni položaj v karieri. Po kvalifikacijah je Nemec povedal: »V mokrem smo vedno kar dobri, a danes je ekipa res opravila izjemno delo. Najpomembneje je bilo, da nismo delali napak.«

Za presenečenje dneva je poskrbel Fernando Alonso, ki je zaostal le za Verstappnom in bo startal s prve startne vrste. – Foto: HB Press

V Q2 je obtičal tudi Sergio Perez, ki je najverjetneje zaviral prepozno in končal v varnostni ogradi ter končal na trinajstem mestu. Charles Leclerc je kvalifikacije zaključil v Q2, na petnajstem mestu, a se ni naprezal, saj bo zaradi menjave motorja startal z 19. mesta, saj so podobno storili mehaniki AlphaTaurija na dirkalniku Yukija Tsunode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

LECLERCU (vsaj) 10 mest KAZNI na nedeljski DIRKI

Dirka za VN KANADE: Max VERSTAPPEN s ŠESTO zmago še povečal PREDNOST pred zasledovalci