in

Dirka za VN KANADE: Max VERSTAPPEN s ŠESTO zmago še povečal PREDNOST pred zasledovalci

V Montrealu je še šestič letos je zmagal vodilni v svetovnem prvenstvu Max Verstappen (Red Bull). Drugo mesto je zasedel Carlos Sainz, tretje pa Lewis Hamilton.

Foto: HB Press

Pred koncem dirke se je Sainz Nizozemcu uspel približati po zaslugi varnostnega avtomobila, toda prehiteti ga ni mogel, tako da Španec še naprej čaka na svojo prvo zmago. Sedemkratni svetovni prvak Hamilton (Mercedes) je zaostal sedem sekund in se šele drugič letos uvrstil na stopničke. Tik pod stopničkami je končal drugi Mercedesov voznik George Russell.

Drugouvrščeni v skupnem seštevku, Sergio Perez (Red Bull) je že na začetku dirke po osmih krogih moral odstopiti zaradi okvare motorja. Startal je sicer s trinajstega mesta, saj je v kvalifikacijah na spolzkem asfaltu zletel s steze. Perez je bil zadnje dirke prvi zasledovalec svojega moštvenega kolega, po dirki v Montrealu pa je razlika med njima narasla na 46 točk.

Max Verstappen je še povečal prednost pred zasledovalci, Lewis Hamilton pa je drugič letos stopil na stopničke.

Tretjeuvrščeni v točkovanju svetovnega prvenstva Charles Leclerc je zaradi menjave motornih komponent dirko začel z zadnjega mesta, a odpeljal dobro in jo končal na petem mestu. Po dirki je bil Monačan vseeno nekoliko kislega obraza, saj je bil prepričan, da bi se z boljšim postankom v boksih lahko prebil tudi na stopničke.

Fernando Alonso, ki je startal z drugega startnega položaja, je bil na koncu sedmi, Mick Schumacher, ki si je v soboto privozil šesto startno mesto, dirke ni končal, saj je moral odstopiti zaradi okvare dirkalnika. Do točk so se sicer pripeljali še Ocon na šestem, Bottas na osmem, Zhou na devetem in Stroll na desetem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

VN KANADE, kvalifikacije: VERSTAPPEN na pole positionu, ob njem ALONSO

FERRARI bo do leta 2026 prestavil 15 novih MODELOV