in ,

Osvežena KIA SELTOS za ameriški trg

Posodobljena notranjost kompaktnega SUV-ja bo sedaj dobila dva 10,25-palčna zaslona, pod pokrovom motorja pa se bo skrivalo 195 vrancev.

Kia Seltos modelnega leta 2024 je debitirala letos junija v Južni Koreji. Sedaj osveženi kompaktni Crossover praznuje svojo premiero v ZDA na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, vključno z vsemi podrobnostmi o pogonu in tehnologiji.

Morda je za mnoge ime Seltos novo. Toda SUV z dolžino 4,39 metra marsikje po svetu zaseda tisti segment, ki pa pri nas v Evropi zapolnjuje Kia XCeed. Zdaj se Seltos optično približuje novemu Sportageu. In verjetno se bodo mnogi vprašali, ali ne bi bilo to tudi nekaj za Evropo? V ZDA bo prenovljeni Seltos na voljo z nadgrajenim 1,6 litrskim turbomotorjem Gamma, ki sedaj zmore 197 KM, kar je 20 KM večja moč. Motor je povezan z osem stopenjskim samodejnim menjalnikom in je na voljo le s štirikolesnim pogonom.

Kia Seltos za ameriški trg se glede zunanje podobe močno navezuje na Kia Sportage, ki ga poznamo v Evropi.

Osnovni motor je še vedno 2,0 litrski štirivaljni atmosferski motor s 148 KM in 179 Nm navora. Za prestavljanje tukaj skrbi menjalnik CVT. Na voljo je tako sprednji kot tudi štirikolesni pogon. Osveženi Seltos v ameriški različici izgleda tako kot južnokorejska različica. Ima bolj značilno rešetko z izbirnim svetlobnim učinkom “Star Map“. Nekateri modeli so opremljeni z LED žarometi, navpične meglenke pa imajo novo podobo. Na zadku se zadnje luči sedaj raztezajo čez celotna vrata prtljažnika. Kupci lahko izbirajo med tremi novimi barvami zunanjosti: Pluton Blue, Fusion Black in Valais Green. Ponudbo Seltisa dopolnjuje nova, robustna oprema X-Line. Ta ima sprednjo rešetko v videzu bronaste kovine, 18-palčna platišča, črn strešni nosilec in svetleče obrobe na vratih.

Kupci lahko izbirajo dva 10,25-palčna monitorja za digitalno armaturno ploščo in za infotainment.

Kia pri posodobljenem Seltosu ponuja tudi novo modernejšo notranjost. Kupci lahko izberejo 10,25-palčno digitalno instrumentalno ploščo in 10,25-palčni zaslon infotainmenta. Če kupci teh ogromnih zaslonov ne želijo, se lahko odločijo za 4,2-palčni monitor v instrumentalni plošči, ki nadomesti prejšnjega 3,5-palčnega. Prenovljena zasnova krmilnikov HVAC ohranja fizične gumbe. Notranjost Selta ima sedaj štiri USB priključke, dva spredaj in dva zadaj. Z izbranimi paketi so na voljo električna prtljažna vrata in ventilirani prednji sedeži.

Posodobljena Kia Seltos bo ameriškim kupcem na voljo v prvi polovici leta 2023.

Posodobljeni Seltos bo v ZDA na voljo v prvi polovici leta 2023. Cene bodo objavljene malo pred lansiranjem na trg.                        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MAZDA MX-5: V letu 2023 z novimi barvami in modeli za EVROPO

777 HYPERCAR: Extremni BOLID v znamenju številke 7, ki je LABORATORIJ za nove rešitve