in ,

CORVETTE naj bi leta 2025 postala lastna BLAGOVNA ZNAMKA

Sodeč po poročanjih, naj bi Corvette leta 2025 šel svojo pot kot lastna blagovna znamka z več modeli. Njihovi novi električni avtomobili naj bi bili opremljeni z najmodernejšo tehnologijo.

Foto: motor1

Potem ko je Chevrolet izdal prvo Corvette s sredinsko nameščenim motorjem, so se pojavile govorice, da bi lahko proizvajalec iz te blagovne znamke naredil popolno samostojno podjetje z več modeli. Konec leta 2019 je Mary Barra,  izvršna direktorica GM, tej možnosti pustila rahlo odprta vrata in glede na novo poročanje publikacije Car and Driver, ta ideja še vedno obstaja.

Leta 2025 naj bi bilo tako daleč. A postavlja se vprašanje, koliko je sploh na tem in kaj se dejansko dogaja. Sodeč po omenjeni publikaciji namerava Chevrolet poleg električnega kupeja Corvette na cesto postaviti še dva modela pod znamko Corvette. Novi vozili bi lahko bili štirivratni kupe in visokozmogljiv Crossover. Na vprašanje medijev, ali je na tem kaj oprijemljivega, proizvajalec glede teh  špekulacij ni želel odgovoriti.

Corvette naj bi v bodoče kot samostojna blagovna znamka ponujal vrhunske modele.

Vir iz Car and Drive navaja, da se bodo modeli od drugih električnih avtomobilov razlikovali z vrhunsko strojno in programsko opremo. Kot na primer ultra učinkoviti pretvorniki, štirikolesno krmiljenje in drugi dodatki. Avtomobili bodo imeli tudi 800-voltni električni sistem s polnilno zmogljivostjo do 350 kW, baterije visoke gostote, dvostopenjski menjalnik, t.i. Brake-by-Wire, vektorsko usmerjanje navora in patentiran hladilni sistem.

Corvette C8, ki je trg prišel za modelno leto 2020, je bila velika sprememba v ponudb, saj je prvi postal športni avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem. Doslej je Chevrolet izdal Corvette Z06, vendar so v razvoju še druge različice, kot je Corvette Hybrid s pogonom na vsa kolesa. Sodeč po govoricah naj bi pripravljali tudi obujeni ZR1, še bolj ekstremno hibridno različico, poimenovano po Zori Arkus-Duntov, in povsem električno različico.

Ker bodo proizvajalci do konca desetletja izdelovali le električna vozila, bo to predstavljalo priložnost za prekinitev določenih linij. Za GM to potencialno pomeni uporabo priljubljenega imena Corvette za vrsto vrhunskih modelov, ki bi proizvajalcu avtomobilov ponudili nekaj razkošnega in zmogljivega.

         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DE TOMASO P900 – super ŠPORTNIK iz Italije

Še v tem DESETLETJU prihaja samostojen HIBRIDNI športnik NISMO