in ,

Novi Chevrolet MONTANA, vendar samo za BRAZILIJO

Ta Pick-up, ki ima pod pokrovom 1,2 litrski bencinski motor, nima dizelskega brata, nima štirikolesnega pogona in nima nobenih možnosti, da bi ga videli v Evropi.

Chevrolet je predstavil kompaktni Pick-up za Brazilijo. Gre veliko bolj za drugo generacijo kot pa za novo vozilo. Novi model Montana si deli platformo s Chevroletom Onix, z Onix Plus in s Trackerjem. Torej se nahaja na t.i. Unibody podvozju kot Ford Maverick in Hyundai Santa Cruz. Novo Montano je mogoče že sedaj naročiti v Braziliji, prve dobave pa so predvidene za februar 2023.

Kompaktni Pick-up ni izjemno dober na terenu, namesto tega se Chevrolet osredotoča na zmogljivost na cesti in obljublja, da je MontanaSUV, ki ga potrebujete, v Pick-upu, o katerem sanjate.” Če odpustimo marketinški jezik, model ponuja najboljšo notranjo prostornost v brazilskem segmentu majhnih avtomobilov, kot tudi popolnoma izolirano prtljažno dno, ki preprečuje vdor vode in prahu. Kot opcija je na voljo tudi električni pokrov nakladalnega prostora.

Nova Montana se bolj kot za terene izven ceste osredotoča na življenjski slog uporabnikov.

Montana, ki je bolj usmerjena v Lifestyle, nima pogona na vsa štiri kolesa kot na primer Fiat Toro, ki je eden izmed njenih konkurentov. Povrhu je na razpolago le en sam motor. Tukaj gre za 1,2 litrski trivaljni motor s turbo polnilcem, ki ga najdemo tudi v modelu Chevrolet Tracker. Moč bencinskega motorja se na prednji kolesi prenaša preko šeststopenjskega ročnega ali šeststopenjskega samodejnega menjalnika. Moč motorja znaša 133 KM.

Prtljažni oziroma tovorni prostor Montane je zaščiten pred vdorom vode in prahu.

Kar se tiče dimenzij, je Montana manjša od Fiata Toro. Z dolžino 4,72 metra je za 22 cm krajša. Tovorni prostor sprejme do 874 litrov, Toro pa 937 litrov. Na nek način je Montana bližje Renaultu Oroch, ki ima podobne dimenzije in nekoliko manjši prtljažni prostor. Cene se začnejo pri 134.490 brazilskih realih, kar je približno 24.700 evrov. Vas zanima? Eh, tukaj sedaj nastopi ampak: Ne obstajajo nikakršni znaki, da bi Chevrolet ta model pripeljal v Evropo. Razen če se iz ljubezni do tega vozila preselite v Brazilijo….

Chevrolet Montana

       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

STELLANTIS: Vsem 14 BLAGOVNIM znamkam kaže dobro

FORD Mustang Dark Horse bo zmogel 500, GT pa do 486 KONJEV