in ,

Mansory VITESSE CONTINENTAL GTC: Dvobarvni UNIKAT

Mansory je izdelal enkraten primerek Bentleya, katerega zunanja podoba bi bila všeč na primer navijačem nogometnega kluba Borussia Dortmund ali pa morda rokometnega kluba Velenje.

Mansory je zelo znan po izpopolnjevanju ali tuningu (odvisno od okusa) luksuznih avtomobilov, katerih rezultati so včasih pretirani do nerazpoznavnosti. Ta Mansory Vitesse Bentley kot enkraten primerek je ena tistih nenavadnih predelav. Recimo takole: Navijačem nemškega nogometnega kluba Borussia Dortmund bi ta zunanja podoba lahko bila všeč.  

Za nepoznavalce se ta najnovejši Mansory Vitesse navezuje na Vitesse Rose iz leta 2009, ki je prav tako polariziral in temeljil na Continental GT Speed iz tistega leta. Gre za prvi barvno usklajen model, ki ga je Mansory kadarkoli ustvaril. Najnovejši soimenjak temelji na Bentleyu Continental GT Cabriolet, vendar je dobil dobro vizualno izboljšavo, da pritegne več pozornosti kot običajno. In kot se za Mansory spodobi, zagotovo ni za vsakogar.

Tudi notranjost je v črni in rumeni barvni podobi.

Vitesse prihaja kot edinstven model z dvobarvnim zaključkom, s črno in rumeno kot osrednjim motivom. Ta dvobarvna tema razdeli Bentley Continental GTC na dva dela, pri čemer rumeni del prevladuje na večino dvobarvnega laka. Komplet črnih platišč Mansory ima rumen poudarek. In seveda je Mansory nekdaj razkošnega roadsterja prekril s kompleti karoserije, ki so verjetno narejeni iz karbona. “Čebelja tema” se nadaljuje tudi v notranjosti. Sedeži niso barvno usklajeni, temveč tudi po sredini razdeljeni na črno in rumeno. Celotna notranjost je ohranjena v močnem kontrastu. Sredinsko konzolo krasi znak Mansory Vitesse z napisom “One of One“.

Tale vpadljiv unikat zagotovo ni primeren za vsakogar, kar je primer pri večini stvaritev Mansorya.

Natančen pogonski agregat najnovejšega Mansory Vitesse ni naveden, prav tako ni naveden z njim povezan tuning, vendar pa je Mansory navedel številke, ki se nahajajo pod pokrovom. Glede na objavo na družabnih omrežjih Continental GT Cabriolet sedaj zagotavlja do 740 KM in 1.020 Nm navora. Najvišja hitrost je določena pri 332 km/h, pri čemer roadster doseže hitrost 100 km/h v 3,3 sekunde. Za primerjavo: Najnovejša različica Bentleya Continental GT Carbio uporablja V8 Twin-Turbo motor, ki zmore 549 KM in 770 Nm navora.   

       

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Luksuzni LONDONSKI TAKSI za 115.000 evrov

Novi napovednik ALFE ROMEO Giulie SWB Zagato