in ,

GM DESIGN predstavil futurističnega RETRO pick-upa po željah AMERIČANOV

Pri General Motorsu se zavedajo pomena segmenta poltovornjakov za svoj uspeh na domačem tržišču.

Chevrolet in druščina znamk koncerna GM ima bogato zgodovino snovanja in proizvodnje poltovornjakov, ali če hočete, pick-upov. Prvi primerek znamke Chevrolet je bil slavni Series 490 in do danes je znamka, ki jo je ustanovil švicarski imigrant, na domačem trgu vedno znova pri vrhu priljubljenosti, ko gre za poltovornjake.

Prav zato GM že zelo resno razmišlja o prihodnosti tega zanj pomembnega segmenta, kjer se uporabnost pri delu vse bolj umika željam po aktivnem preživljanju prostega časa. Glede na skice, ko so zaokrožile po medmrežju, bodo pri GM-u v prihodnje stavili na moderno tehniko, začinjeno z retro oblinami (ali bolje rečeno ostrinami), ki so njihove poltovornjake naredile slavne doma in po svetu.

Sprednji del oblikovno spominja na aktualno generacijo modela Silverado. – Foto: GM Design/Ben Wilkins

Skice prikazujejo športno zasnovanega pick-upa, z masko hladilnika, ki se zdi evolucija trenutne maske Chevroleta Silverado, z nekaj več maske hladilnika in ožjimi svetili. Dnevne LED-luči se zajemajo globlje v masko, bolj profiliran pa je tudi sprednji odbijač.

Od strani ima koncept ostro zasekane robove, ki se nadaljujejo tudi na vzvratnih ogledalih, njegov celostni nastop pa poudarjajo velika kolesa zanimive zasnove. Skice je na spletu delil Ben WIlkins, ki je pred časom pri General Motorsu prevzel vlogo vodje kreativnega oblikovalskega oddelka.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MINI Cooper Cabrio SEASIDE Edition

HUAVEIJEVA tehnika bo prisotna v 15 MILIJONIH vozil LETNO