in ,

HUAVEIJEVA tehnika bo prisotna v 15 MILIJONIH vozil LETNO

Kljub ameriškim sankcijam kitajski tehnološki velikan beleži dobre prodajne rezultate in služi s svojimi patenti.

Huawei je za mnoge kontroverzno podjetje, saj je zaradi domnevnih vohunskih operacij padlo v nemilost ameriške vlade, vseeno pa jim gre kljub sankcijam, ki so jih doletele, vse prej kot slabo. Kitajski tehnološki gigant ima namreč številne patente, ki so zanimivi tudi širšemu krogu avtomobilskih proizvajalcev, kar pri Huaweiju tudi s pridom izkoriščajo.

Znamke kot so Mercedes-Benz, Audi, BMW, Porsche, Subaru, Renault, Lamborghini in Bentley, so v zadnjih mesecih vse sklenile pogodbe o sodelovanju s podjetjem Huawei, kitajsko podjetje pa je zdaj objavilo podatek, da bomo njihovo tehniko srečevali kar v 15 milijonih vozil letno, kar je slaba četrtina vseh izdelanih vozil na svetu v enem letu.

Avatr 11 je plod sodelovanja med podjetjema Huawei in CATL. – Foto: Avatr

Huawei se sicer še vedno otepa posledic sankcij, ki so prizadele predvsem njegov oddelek pametnih telefonov in polprevodnikov, zato se v večji meri zanašajo na dohodke od patentov, od njih pa na tem področju licence kupujejo tudi ameriška podjetja. Huawei je vse tesneje vpet v avtomobilistični trg, saj s svojim kitajskim partnerjem CATL na domačem tržišču kupcem že ponuja model Avatr 11.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

GM DESIGN predstavil futurističnega RETRO pick-upa po željah AMERIČANOV

NanoFlowcell QUANTiNO twentyfive naznanja širitev podjetja tudi v ZDA