in , ,

BMW i Vision Dee z MINIMALISTIČNO obliko in ogromnim HEAD-UP zaslonom

Pri BMW-ju so končno razkrili skrivnost okoli imena Dee, ki predstavlja digitalno čustveno izkušnjo.

Bavarci so se pri obliki koncepta i Vision Dee držali znanega rekla “manj je več”, vse skupaj pa je neke vrste predogled električnega vozila, ki ga bodo kot limuzinski i3 pri BMW-ju predstavili čez dve ali tri leta. Vse skupaj se zdi zanimiva mešanica futurizma in retro osnov modelov, znanih kot Neue Klasse.

Sprednji del vsaj malo povzema oblike konceptnega modela i Vision Circular, ki so ga pri BMW-ju predstavili pred dvema letoma, za nameček pa so ga na eni izmed fotografij postavili ob bok modela i Vision Dee.

Po navedbah BMW-ja se žarometi in maska hladilnika med sabo spajata, da nastane “phygitalna ikona” s kombinacijo fizičnega in digitalnega na enotni površini, kar pomeni, da le-ta lahko spremeni svoj videz s pomočjo tehnologije E-Ink. Dee lahko na ta način izraža svoje razpoloženje in izraze obraza ter se celo pogovarja z ljudmi. Kot del pozdravnega scenarija se lahko slika voznikovega avatarja projicira na stranska okna.

Kot del pozdravnega scenarija se lahko slika voznikovega avatarja projicira na stranska okna.

V notranjosti boste zaman iskali fizične gumbe. Namesto tega je na armaturni plošči t.i. BMW Mixed Reality Slider s tipali, občutljivimi na dotik. Ti nadzorujejo ogromen head-up zaslon, ki se razteza čez celotno širino vetrobranskega stekla. Pet izbirnih načinov omogoča vozniku, da izbere, koliko vsebine želi na zaslonu.

Volan je prav tako nekonvencionalen kot ostali deli avtomobila. Ima navpične napere in točke dotika (spet jih BMW imenuje “phygital”) za nadzor vsebine, ki jo na vetrobransko steklo projicira ogromen head-up zaslon. Okna, ki smo jih omenili prej, so zatemnjena, da “postopoma zabrišejo resničnost” in naredijo notranjost koncepta bolj privlačnega.

BMW pravi, da bo napredni head-up zaslon predstavljen v serijskem modelu, ki pride na trg leta 2025 To bo prvi električni avtomobil, ki temelji na arhitekturi Neue Klasse. Spomnimo, Bavarci bodo začeli z dvema modeloma v srednjem segmentu, zato gre pričakovati limuzini serije 3 in iX3. Pohvalili so se tudi bodo z novimi baterijskimi celicami, ki premorejo za 20 odstotkov večjo energijsko gostoto ter omogočajo za 30 odstotkov večji doseg in 30 odstotkov hitrejše polnjenje.

Galerija: BMW i Vision Dee

2 komentarja

Komentiraj

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CHRYSLER predstavil futuristično ARMATURNO ploščo s 37,2-palčnim ZASLONOM

Kia EV9 z AVTONOMIJO 3. stopnje