in

DAKAR 2023, 5. etapa: AL-ATTIYAH zabeležil še drugo etapno ZMAGO in še povečal PREDNOST

V 5. etapi vzdržljivostnega relija Dakar je Katarec še poveča prednost pred

Branilec naslova prvaka, Katarec Naser Al-Attiyah je prišel še do druge etapne zmage, s katero se je še bolj oddaljil od izzivalcev za končno zmago. Španec Carlos Sainz je za Katarcem na drugem mestu zaostal za slabi dve minuti, Francoz Stephane Peterhansel pa na tretjem tri minute in 44 sekund. V skupnem seštevku ima Al-Attiyah več kot 22 minut prednosti pred Peterhanselom in 27 minut pred Savdijcem Yazidom Al-Rajhijem.

Sebastien Loeb (BRX) je imel na 5. hitrostni preizkušnji spet obilico težav.

“Dan je bil vse prej kot lahek, saj je bilo na poti veliko kamenja. Tudi navigacija ni bila lahka. Zelo sem vesel, da sem dobro prevozil etapo. Na začetku sva imela prazno gumo, potem pa sem na skalnatih odsekih vozil bolj previdno. V pesku sem nato lahko tudi napadal,” je po koncu etape povedal Al-Attiyah.

Toni Mulec je bil spet hitrejši od Slovencev in je peto etapo končal na 20. mestu. Za zmagovalcem etape Adrienom Van Beverenom je zaostal 26 minut in 35 sekund. Skupno je napredoval med prvo trideseterico in je zdaj na 29. mestu (+3:48,52).

Simon Marčič je v cilj pripeljal kot 99. (+3:19,16). S tem je izgubil kar nekaj mest v skupni razvrstitvi, kjer je zdrsnil na 68. mesto (+8:47,55). V razredu Originals (brez ekipe) je zdaj 14. Marčič je zaradi preluknjane gume kar 100 kilometrov etape prevozil po platišču.

Danes bo na vrsti šesta etapa, ki bo potekala od Ha’ila do Rijada, in je najdaljša etapa, dolga kar 876 km. Bodo pa traso nekoliko spremenili in najverjetneje skrajšali, saj je ponekod teren po dežju zalit.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kia EV9 z AVTONOMIJO 3. stopnje

RAM 1500 Revolution je ELEKTRIČNI PICK-UP za prihodnost AMERIKE