in , ,

BMW napovedal novi iDRIVE 9

Čez dva meseca bo na voljo nova generacija infotainmenta iDrive9, ki bo delovala na Androidu, prvi avtomobil, ki bo imel to novost pa bo BMW X1.

To pa je šlo zelo hitro. Mogoče se še spomnite, da je BMW šele konec leta 2020 v električni SUV iX uvedel iDrive 8. Sedaj je bavarsko podjetje že napovedalo naslednjo generacijo svojega infotainment sistema.

Na sejmu CES 2023 v Las Vegasu je na ogled novi iDrive 9, ki bo deloval na Androidu. In ta se uvaja hitreje, kot bi si mislili, saj bo novi model avtomobila X1 samo v nekaj mesecih prešel na najnovejši operacijski sistem. Po mnenju kolegov iz BMWBLOG bo to prvi model opremljen z iDrive 9. Kar se tiče drugih modelov avtomobilov, pa obstaja majhna zmeda. Kajti v doglednem času ne bodo vsi modeli opremljeni z novim operacijskim sistemom. Nekateri bodo na začetku in v bližnji prihodnosti delovali s posodobljenim iDrive 8.5. In zakaj ne bodo vsa vozila prešla na iDrive 9? No, to ni tako preprosto, saj avtomobili, kot je trenutna serija 7, delujejo na sistemu, ki temelji na Linuxu, zato je kodiranje precej drugačno.

Prvo vozilo BMW-ja, ki bo opremljeno z iDrive 9 bo njihov model X1.

Vendar pa naj bi bila uporabniška izkušnja zelo podobna. To velja tudi za funkcionalnosti, vendar vozila z iDrive 8.5 na primer ne bodo imela trgovine z aplikacijami za Android, kar je načrtovano za iDrive 9. Po navedbah BMW-ja bo prvi model, ki bo uporabljal iDrive 8.5, prihajajoča serija 5, ki bo na trg prišla poleti skupaj s povsem električnim dvojnikom i5. Tudi serija 7 bo pozneje v letošnjem letu prešla na iDrive 8.5, čeprav je vodilni model proizvajalca na trg prišel šele pred nekaj meseci.  Prvotno je BMW napovedal, da bo sredi leta 2022 sprejel Android Automotive operacijski sistem. Rekli so, da naj bi bil uveden oziroma predstavljen v izbranih modelih marca letos. Poleg X1 bo z iDrive 9 opremljena tudi serija 2 Active Tourer.

Drugi pa je na vrsti model 2 Active Tourer.

Poleg tega bodo prav tako na iDrive 9 prešli prihodnji modeli Minija, čeprav z drugačnim vizualnim vmesnikom, kar jih bo razlikovalo od modelov BMW. Podrobnosti še niso znane, a govori se, da se bo iDrive 9 “zavedal vsebine“, dodal podporo za 3D navigacijo in “prilagodljive postavitve na dotik“.                      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HARMAN READY VISION – zaslon z razširjeno resničnostjo                         

LENOVO predstavil najzmogljivejše 16-palčne igričarske PRENOSNIKE