in , ,

Novi BMW 5 Touring se kot RENDER na ogled postavi

Pri BMW načrtujejo povsem električen i5 Touring, vrnitev pa praznuje tip M5 Touring.

BMW ima morda v svojem portfelju veliko število križancev in športnih terencev, vendar to ne pomeni, da želijo Bavarci opustiti stari dobri karavan. V lanskem letu se je ponudba še razširila z lansiranjem prvega M3 Touring. Do leta 2025 naj bi BMW svojo ponudbo razširil z dvema izpeljankama, ki temeljita na naslednji generaciji serije 5 Touring in sicer s povsem električnim i5 in zmogljivim M5.

Medtem so kolegi pri Motor.es računalniško oblikovali serijo 5 Touring in sicer na podlagi nedavnih vohunskih fotografij kamufliranega prototipa. Pri zunanjem dizajnu BMW ne bo delal velikih preskokov, saj so se odrekli prevelike ledvičke in ločitve dnevnih luči in glavnih žarometov. Tudi splošna zasnova karoserije ni nenavadna, navsezadnje je serija 5 pomembno vozilo v floti  proizvajalca. Čeprav digitalna vaja oblikovanja prikazuje M550i xDrive, naslednja generacija serije 5 morda ne bo več na voljo z V8 motorjem. Obstajajo govorice, da bo ta motor imel samo najzmogljivejši M5, kar pomeni konec za M550i. Logika nam pove, da bo še vedno na voljo različica M Performance, čeprav bi lahko šlo za priključni hibrid (morda M560e?), ki bi zrcalil večji M760e s svojim vrstnim šestvaljnikom. Prav tako se zdi tudi verjeten električen i5 M60.

Render novega BMW 5 Touring je nastal na podlagi vohunskih fotografij kamufliranega prototipa.

Notranjost bo močno spremenjena s prehodom na infotainment sistem iDrive9, ki vključuje 12,3-palčni voznikov zaslon pred volanom in 14,9-palčni zaslon infotainmenta v rahlo ukrivljenem steklenem ohišju. Slednji bo pogoltnil običajne elemente klimatske naprave za poenostavitev sredinske konzole, kar smo že videli pri prenovljeni seriji 3 in najnovejši seriji 7. BMW je potrdil, da bo nova limuzina serije 5 (G60) predstavljena pozneje v letošnjem letu in to skupaj z modelom i5.

Obstajajo dobre možnosti, da bo proti koncu letošnjega leta ali na začetku leta 2024 sledila še serija 5 Touring skupaj s svojim električnim bratom. Govori se, da bosta M5 limuzina (G90) in M5 karavan (G91) predstavljena v prihodnjem letu.

      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

KUBA in njen mobilni AVTOMOBILSKI MUZEJ na prostem

SUZUKI Jimny odslej tudi s PETIMI vrati