in ,

Chevrolet CORVETTE E-Ray prihaja z ELEKTROMOTORJEM in mišičastim V8 bencinarjem

Novi E-Ray, ki prihaja v Evropo leta 2024, naj bi do 100 km/h pospešil v 2,5 sekunde, četrt milje pa naj bi prevozil v 10,5 sekunde.

Chevrolet Corvette E-Ray je bil končno predan človeštvu. To je prvi elektrificirani model ikoničnega športnega avtomobila. Oboževalci bodo z veseljem slišali, da novi elektromotor pomaga staremu prijatelju, cenjenemu 6,2-litrskemu V8 motorju LT2 iz modela Stingray.

Skupaj dosežeta sistemsko moč 655 KM. Po navedbah proizvajalca bo E-Ray do 100 km/h pospešil v 2,5 sekunde. Zaradi te vrednosti je prvi elektrificirani Corvette tudi najhitrejši Corvette doslej, vsak kar zadeva pospešek do 100 km/h. Četrt milje naj bi prevozil pri hitrosti 209 km/h v 10,5 sekunde. Na prednji osi ima E-Ray elektromotor s 163 KM in 165 Nm navora. 1,9 kWh litij-ionska baterija skrbi za delovanje sistema. Pri elektro načinu lahko ta hibridni Corvette vozi do 72 km/h, ne da bi se aktiviral njegov V8 motor. Znani V8 iz modela Stingray v tej aplikaciji razvije 502 KM in 637 Nm navora. Poleg tega je avto dobil novo lahko 12 V litij-ionsko baterijo, ki napaja sistem start-stop motorja z notranjim izgorevanjem.

Novi Corvette E-Ray bo na voljo tudi kot kabriolet.

Poleg pogonskega sklopa obstajajo še druge značilnosti, ki kažejo poseben status E-Raya. Podvozje Magnetic Ride Control 4.0 je na primer serijsko. To velja tudi za karbonsko-keramični zavorni sistem Brembo. Ta Corvette stoji na 20 in 21-palčnih platiščih, na katera so nameščene pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S. Tudi vizualno je elektrificiran Corvette zelo vpadljiv. Je 9,1 centimetra širši kot Stingray. Pogled od spredaj označujejo izrazitejši vodoravni elementi v prednjem delu avtomobila. Na zadku pa vidimo odbijač z novimi dovodi.

Tudi nove barve avtomobila, primerno za električen čas, so se pomešale. 14 različnih zaključkov vključuje nove odtenke Raptide Blue, Seawolf Gray in Cacti. Ob doplačilu so na voljo tudi karbonski deli. Kupci lahko izberejo tudi športni pas v električno modri barvi, ki je na voljo le pri E-Rayu. Prav tako so kot opcija na voljo črne izpušne cevi in različne nalepke. Ponudba koles vključuje štiri aluminijaste oblike, na voljo pa so tudi karbonska platišča. Chevrolet je tudi napovedal, da bodo vsa vozila Corvette leta 2024 prejela posodobitve za pomoč voznikom. Asistent za ohranjanje voznega pasu z opozorilnikom za nenamerno menjavo voznega pasu, asistent za čelni trk in samodejno zaviranje v sili bodo v prihodnje serijska oprema.

Novi hibridni športnik iz hiše Chevrolet bo ameriškim kupcem na voljo v drugi polovici leta 2023, evropski pa bodo morali počakati nekoliko dlje.

Novi Corvette E-Ray naj bi na trg v ZDA prišel v drugi polovici leta 2023. Proizvajalec avtomobilov točnega datuma še ni navedel. Evropski kupci bodo morali najverjetneje počakati do leta 2024. Cene se v ZDA pričnejo pri 104.295 dolarjih za kupe in 111.295 dolarjih za kabriolet.

                         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Aston Martin DBS 770 ULTIMATE: Bencinski V12 motor s 770 KM na poslovilni turneji

RENDER: Naslednik Lamborghinija AVENTADOR z V12 motorjem