in , ,

Vse kar vemo o VW ID.7, ki prihaja leta 2024

Prva električna limuzina od Volkswagna bo uradno predstavljena v drugem kvartalu letošnjega leta. Vnaprej so kolegi iz Motor1.com naredili računalniško upodobitev te novosti VW-ja

Klasične limuzine so postale prava redkost. Kljub temu bo VW pozneje letos lansiral povsem novi električni model limuzine, ki sliši na ime ID.7. Vozilo, ki je bilo predstavljeno julija 2022 s študijo ID.Aero, bo ponujalo prostorno notranjost z velikim dosegom in ID.7 bo na koncu paradni konj njihove električne serije ID.

VW je na sejmu CES 2023 v Las Vegasu poskrbel za pozornost z objavo uradnega imena VW ID.7 skupaj s fantastično pobarvanim prototipom in približnim časovnim načrtom za lansiranje v drugem četrtletju 2023. Na srečo so imeli kolegi iz Motor1.com nekaj informacij o tej novi limuzini, o katerih se lahko že javno govori. Naredili so tudi ekskluzivne računalniške (renderje) upodobitve zunanjosti, ki prikazujejo morebiten končni dizajn. Torej, brez odlašanja, tukaj je predogled, kaj lahko pričakujemo od VW ID.7.

VW je na sejmu CES 2023 v Las Vegasu pokazal zanimivo kamufliran model limuzine ID.7.

Kako bo izgledal?

Dobra novica je ta, da lahko že sedaj odgovorimo na to vprašanje. Že prej smo omenili lanskoletni koncept ID.Aero, ki ponuja predogled proizvodne različice. Poleg tega je VW na sejmu CES razkril zakamufliran ID.7 s 40 plastmi posebnega laka v digitalnem kamuflažnem vzorcu, ki zmede oči. Kljub temu so lahko kolegi iz Motor1.com ustvarili ekskluzivne upodobitve, ki so zamenjali divjo zunanjo podobo z bolj običajno. Seveda lahko pride do manjših odstopanj v podrobnosti serijske različice, a ko bo VW uradno predstavil ID.7, bi se moral zelo približati prikazanim renderjem.

Kolegi iz Motor1.com so na podlagi prototipa iz Las Vegasa naredili render nove VW limuzine.

Obstaja vidik, ki na fotografijah ne pride povsem do izraza in to je kako velik bo ID.7. Tukaj ne gre za kompakten električni avtomobil, saj ima medosno razdaljo 2,97 metra, kar je nekoliko več kot pri Arteonu. V notranjosti ponuja ID.7 prostornost s tankim digitalnim voznikovim zaslonom in velikim 15-palčnim zaslonom na dotik na sredini. VW še ni navedel nobenih podrobnosti o prostoru za noge ali prtljažniku, toda v prototipu je v notranjosti dovolj prostora za noge potnikov na prednjih sedežih. Elementi za upravljanje so na volanu, na armaturni plošči in pod zaslonom na dotik.

Kaj je pod pokrovom motorja?

V tem primeru se “pod pokrovom” nanaša na platformo MEB ID.7. To je ista platforma, ki jo uporabljajo drugi električni avtomobili Volkswagna. Kar verjetno pomeni, da bodo na voljo tako enomotorne kot tudi dvomotorne različice. O podrobnostih motorjev proizvajalec še ni pripravljen govoriti, a na koncu se preprosto splača pogledati proti modelu ID.4.

Novi VW ID.7, ki naj bi bil predstavljen v drugem četrtletju letošnjega leta, naj bi imel doseg okrog 700 kilometrov z enim polnjenjem v ciklu WLTP.

Kakšen je doseg?

Čeprav uradne ocene zmogljivosti trenutno še ni, je VW zagotovil oceno dosega. ID.7 naj bi z enim polnjenjem v ciklu WLTP prevozil do 700 kilometrov.

Kaj je s tehniko?

Že prej smo omenili 15-palčni infotainment zaslon, vendar VW napoveduje tudi predogled drugih pomembnih funkcij ID.7. Inteligenten klimatski sistem lahko vklopi ogrevanje ali klimatsko napravo, ko avto zazna voznikov pristop in po potrebi ogreje ali ohladi notranjost vozila, preden voznik odpre vrata. Inteligentne prezračevalne šobe v vozilu se samodejno prilagodijo za porazdelitev zraka v kabini. Med vožnjo AR “head up” zaslon prikazuje informacije na vetrobranskem steklu. Številne funkcije vozila je mogoče upravljati z glasovnimi ukazi.

V notranjosti naj bi v oči bodel velik 15-palčni zaslon na dotik za infotainment.

Kdaj ga bomo videli?

Pri VW-ju so se zavezali k uradnem lansiranju na trg v drugem četrtletju letošnjega leta. To bi lahko bilo že aprila ali pa šele junija, razen če ne bo prišlo do kakšnih zamud.

Koliko bo stal ID.7?

ID.7 bo globalno vozilo in cena se bo zagotovo razlikovala glede na regijo. Proizvajalec še ni objavil cen po posameznih regijah ali kakšnih morebitnih ocen o sami ceni. A ob velikosti, primerljivi z Arteonom, ni izključeno, da bo osnovni model stal morda pod 50.000 evri.        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

TOYOTA, SUZUKI in DAIHATSU naj bi skupaj delali na manjšem ŠPORTNEM avtomobilu

Ali FERRARI testira naslednika modela LaFerrari?