in ,

Ali bi lahko nekoč tako izgledal SUV od McLARNA?

Proizvajalec naj bi razmišljal o dolgonogem modelu z vplivi športnega avtomobila.

Ali bo McLaren nekoč izdelal svoj SUV ali ne? Gre za pravi osnovni pogovor pri britanskem proizvajalcu. Novi izvršni direktor podjetja je lani avgusta priznal, da so mu takšna vozila všeč in da predstavljajo “res pomemben trg“. Kako bi lahko izgledal ustrezen model SUV-ja iz McLarna, pa so si že poskušali predstavljati pri Kolesa.ru.

Render oziroma računalniška upodobitev koristi trenutni oblikovalski jezik znamke in ga prenese v večjo in višjo karoserijo. Rezultat je videti zelo privlačen. Z žarometi globoko v sprednjem odbijaču, skritimi nas zevajočimi navpičnimi odprtinami za dovod zraka. Spodnji odbijač ima dodatne odprtine za dovod zraka na zunanji strani in majhen spojler. Zadek je nekoliko manj razburljiv, a nič manj športen. Ima tanke ovalne zadnje luči nad odbijačem, prekritim z ogljikovimi vlakni. Skoraj malo preveč, saj se vse do prtljažnih vrat. Vendar pa pogled pritegne debel razcepljen difuzor z masivnimi lamelami. Je velik in nakazuje, da je pogonski sklop pod pokrovom zmogljiv za največje hitrosti.

Tako nekako bi lahko izgledal SUV od McLarna, ki je edini proizvajalec športnih avtomobilov, ki še nima športnega terenca. Celo Ferrari se je podal v te vode.

McLaren še ni potrdil, ali je SUV dejansko v razvoju. Toda kuharji govoric trdijo, da je podjetje že začelo z razvojem in da bo njihov SUV električno vozilo. To so sicer divje trditve in McLaren verjetno ne bo kmalu razkril ničesar o potencialnem modelu. Zato njihovega SUV-ja ne gre pričakovati pred drugo polovico desetletja. Toda navdušenci nad športnimi avtomobili zlahka demonizirajo avtomobile kot so Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Aston Martin DBX in številne druge luksuzne ali zelo zmogljive SUV-je. Kljub temu pa nobeno stokanje ne more zmanjšati njihove priljubljenosti. S tem, da McLaren nima SUV-ja, se proizvajalec postavlja med svojimi tekmeci v poseben položaj, saj ima sedaj celo Ferrari v svoji ponudbi ustrezen model, ki sliši na ime Purosangue.                           

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Land Rover DEFENDER SVX z robustnimi DETAJLI

JUSTIN BIEBER je svoji zbirki AVTOMOBILOV dodal nenavadnega PORSCHEJA