in ,

Ujet ELEKTRIČNI Maserati GranCabrio FOLGORE na zimskem testu

Vohunski fotografi so ujeli električni kabriolet Maseratija GranCabrio Folgore, ki naj bi bil predstavljen konec letošnjega leta.

Novi Maserati GranCabrio Folgore naj bi še letos sledil svojemu zaprtemu bratu. Novi vohunski posnetki prikazujejo prototip s platneno streho na testu pri zelo nizkih temperaturah evropskega severa. Kljub kamuflaži se lahko jasno vidi končna oblika vozila. Z odprtim modelom Folgore bi bil Maserati ena izmed prvih znamk z električnim kabrioletom. Fiat 500C šteje le polovično, Mini Cooper SE Cabriolet pa bo narejen le v majhni seriji. Odprti Wuling Hongguang EV Mini je še vedno rezerviran za Kitajsko, čakamo pa še na MG Cyberster in Tesla Roadster.

Vrnimo se prototipu. Z razliko od drugih znamk Maserati ne poskuša skriti svojega velikega trizoba na sredini maske. Čeprav ima tukaj prikazano vozilo masko, ki je videti tradicionalna, bodimo pozorni na zračnike na vogalih sprednjega dela. So popolnoma zakrite in podobno je z izpušnimi odprtinami na zadku. Zadnji del modela GranCabrio je na koncih gladek, namesto da ima odprtine za konice izpušnih cevi. Ostanimo na zadnjem delu in poglejmo po levo zadnjo luč. Tam je še en znak, da gre za Folgore z električnim pogonom, saj se tam nahaja polnilni priključek. Nahaja se na istem mestu kot pri GranTurismo Folgore, kar skoraj zagotovo pomeni, da bo večina elementov, ki se skrivajo v tem prototipu, zelo podobnih, če že ne identičnih.  

V primerjavi z zaprtim bratom GranTurismo, pri kabrioletu pričakujemo spremembe na zadku zaradi platnene strehe.

Glavna razlika v primerjavi z zaprtim bratom je ta, da ima GranCabrio seveda zložljivo streho iz blaga. To pomeni, da bodo razlike med obema karoserijskima oblikama predvsem na zadku s spremenjenimi bočnimi ploščami in drugimi prtljažnimi vrati. Pogledati bi morali še notranjost kabrioleta Folgore, da bi videli, kako se je tukaj spremenil prostor, vendar ni razloga, da se bo ta bistveno spremenila. V električnem GranTurismu Folgore vidimo vrsto zaslonov na dotik, ki so nameščeni na sredini armaturne plošče in segajo do sredinske konzole. Tudi voznik ima digitalni zaslon.

Kot je Maserati oktobra lanskega leta napovedal ob predstavitvi GranTurisma, bo imel ta tri električne motorje – enega spredaj in dva zadaj. Sinhroni stroji s trajnimi magneti (PSM) imajo vsak po 300 kW, vendar je sistemska moč z baterijo omejena na 560 kW. S tem bi vozilo do 100 km/h pospešilo v 2,7 sekunde, največja hitrost pa znaša 320 km/h.

                

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Suzuki JIMNY HERITAGE v retro zunanji podobi, a samo za DOWN UNDER

Na DRAŽBI so za REPLIKO Ferrarija 250 California iztržili 313 TISOČ dolarjev