in , ,

VW ID.2ALL je kompaktni EV KONCEPT za EVROPSKE kupce

Pri Volkswagnu so pokazali kompaktno študijo, ki napoveduje ekonomsko ugodnega mestnega malčka za potrebe Evropejcev.

Kot poudarjajo pri proizvajalcu vozil iz Wolfsburga, bo serijski model nekoliko manj prostoren od Golfa, a hkrati več od Pola. Volkswagen napoveduje, da bo električni novinec, ko bo prispel v serijsko proizvodnjo, stal manj kot 25 tisoč evrov. Serijska različica modela VW ID.2all bo ena od desetih, ki jih Nemci nameravajo predstaviti do leta 2026.

Koncept VW ID.2all v dolžino meri 4,05 metra, kar pomeni, da je krajši od Golfa, a ima hkrati bistveno več prostora za prtljago, saj je volumen prtljažnega prostora že v osnovi 490 litrov, s podiranjem druge sedežne vrste pa le-ta naraste na 1.330 litrov.

V notranjosti ne gre brez ogromnega 12,9-palčnega zaslona infozabavnega sistema na vrhu sredinske konzole.

Poganja ga elektromotor moči 166 kW (222 KM), ki zadošča za sprint z mesta do stotice v manj kot sedmih sekundah. Najvišja hitrost koncepta je 160 km/h, doseg pa znaša do 450 kilometrov po WLTP. V notranjosti seveda ne gre brez velikega 12,9-palčnega zaslona na sredinski konzoli, pri VW-ju pa ob serijskem modelu ID.2all snujejo še manjšega električnega predstavnika, ki naj bi stal manj kot 20 tisoč evrov.

Galerija: VW ID.2ALL

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MITSUBISHI načrtuje 16 novih modelov v naslednjih 5 LETIH

FERRARI Roma Spider združuje PIŠ vetra in RETRO obliko