in , ,

Porsche 911 Turbo S od TECHARTA pripravljen za DIRKALNO STEZO

Od tako imenovanega GTstreet R Flyweight Porscheja od predelovalca Techart naj bi izdelali le 19 primerkov.

Techart na trg prinaša novo linijo Flyweight z deli za dirkalno stezo. S tem želijo pokazati, kaj je vse mogoče, so predelovalci avtomobilov izdelali 19 primerkov modela GTstreet R Flyweight, ki temeljijo na Porscheju 911 Turbo S.

Techart je predelal zunanjost Porscheja s sprednjim delom iz karbona in stranskimi plavuti s Canards. Za zaščito na dirkalni stezi je pod nosom zaščitna plošča. Pokrov motorja je prav tako iz karbona in ima zapenjala za hitro odpenjanje. Ob straneh so širši blatniki z odprtinami za zrak na zadnjem robu. Na zadku je avto dobil dvostopenjsko krilce z odprtinami za dovod zraka. Zgornji del je nastavljiv v treh stopnjah, glede na zahteve pritiska na določeno stezo. Zadnje steklo je izdelano iz polikarbonata za zmanjšanje teže vozila.

Zadnje krilce je tristopenjsko in se prilagaja glede pritiska na določeno stezo.

Naš cilj z GTstreet R Flyweight je bil ustvariti pravi stroj za krožna dirkališča,” je povedal Tobias Beyer, generalni direktor podjetja Techart Automobildesign GmbH. “Z doslednim zmanjšanjem teže smo ustvarili edinstven celoten paket, napredno dirkalno tehnologijo in povečanjem zmogljivosti Techart v povezavi z notranjostjo Clubsport, ki je v celoti izpopolnjena v konceptu Flyweight. Komaj čakamo, da naše stranke to izkusijo na lastni koži, tako na najzahtevnejših svetovnih dirkališčih kot na cesti.

Seveda ne sme manjkati varnostna kletka tega predelanega Porscheja 911 Turbo S.

GTstreet R Flyweight je dobil t.i. Powerkit TA092/T2.1 od Techarta, ki je sestavljen iz novih turbin, zračnih filtrov, ročno varjenega izpuha in še veliko več. Rezultat tega je moč 800 KM in 950 Nm navora. Za primerjavo: standardni 911 Turbo S ima 640 KM in 800 Nm. Pri Techartu ocenjujejo, da GTstreet R Flyweight doseže 100 km/h v 2,5 sekundah, hitrost 200 km/h pa v 7,5 sekundah. Najvišja hitrost je preko 350 km/h. Predelan avto ima t.i. coilover vzmetenje od Öhlinsa. Kovana platišča imajo premer 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj. Na njih so nameščene pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2 R. V notranjosti potniki sedijo na sedežih Recaro Podium CF s 3D natisnjenimi oporniki in šest-točkovnimi pasovi. Seveda je nameščena tudi varnostna kletka.

Poleg zunanjosti si lahko kupci po želji prilagodijo tudi notranjost.

19 kupcev avta GTstreet R Flyweight lahko popolnoma prilagodi oziroma individualizira svoje vozilo. Tako je lahko vidni karbon v mat barvi ali visokem sijaju, na voljo pa je tudi cela paleta barvnih odtenkov. Kupci lahko prilagodijo tudi notranjost. Techart že sprejema naročila, vendar še niso navedli cene za tega močno predelanega Porscheja.

            

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FERRARI Portofino M se UMIKA novemu modelu ROMA Spider

SsangYong se sedaj uradno imenuje KG MOBILITY