in ,

FISKER OCEAN EXTREME – Električni SUV z največjim dosegom

Fisker Ocean Extreme naj bi imel sedaj doseg namesto 630 kilometrov 707 kilometrov po WLTP.

Lucid Air z enim polnjenjem baterije prevozi do 883 kilometrov, Mercedes EQS do 783 kilometrov. Potem sledi že Fisker Ocean v različici s paketom Extreme. Po navedbah ameriškega proizvajalca naj bi ta različica po standardu WLTP prevozila 707 kilometrov.

Zaradi te nove številke je Fisker Ocean tudi električni SUV z največjim dosegom, saj SUV Mercedes EQS zmore “samo” 702 kilometra, BMW iX pa 630 kilometrov. Natančno na tej ravni je bil doslej tudi Fisker Ocean, saj so za različico Extreme napovedali 630 kilometrov. In ta naveden doseg lahko najdemo tudi na nemški spletni strani Fiskerja. A tukaj opomba navaja: “Meritve WLTP so bile opravljene s Fisker Ocean Extreme s standardnimi 20-palčnimi kolesi.” Očitno so sedaj pri Fiskerju izvedli nove meritve z boljšim rezultatom. Kaj je botrovalo izboljšanju, iz sporočila za javnost ni razvidno. “Ta dosežek predstavlja pomemben mejnik za vse pri Fiskerju. Veseli smo, da doseg presega naše predhodne izračune,” je dejal šef podjetja Henrik Fisker. Z dosegom več kot 700 kilometrov lahko različica Extreme Fisker Ocean potuje od Pariza do Frankfurta brez polnjenja in celo še z rezervo moči, trdi proizvajalec.

Notranjost Fiskerja krasi velik infotainment zaslon, ki ga lahko obračamo.

Fisker Ocean je na voljo s štirimi paketi: Limited Edition One, Extreme, Ultra in Sport. Ali se je doseg povečal le pri različici Extreme ali tudi pri drugih, pa Fisker v svojem sporočilu za javnost ne pove. Na spletni strani Fiskerja je še vedno navedeno, da ima Ultra doseg 610 kilometrov, Sport 440 kilometrov, medtem ko naj bi Limited Edition One in Extreme imela doseg 630 kilometrov, pri čem je pri slednjem podatek sedaj očitno zastarel. Po podatkih spletne strani različica Extreme stane 67.272 evrov, vendar je v ta znesek vštet proizvajalčev delež okoljskega bonusa v višini 2.250 evrov neto. Pred financiranjem avto stane 69.950 evrov. Isti znesek se zahteva tudi za Limited Edition One. Cenejša sta Ultra (54.323 + 2.677 = 57.000 evrov) in Sport (38.883 + 2.677 = 41650 evrov). Če prištejemo proizvajalčev delež okoljskega bonusa, ki ga je Fisker že odštel, cene ustrezajo podatku iz februarja leta 2022.

Električni SUV Fisker Ocean izdelujejo v avstrijski Magni, kmalu naj bi odprli tudi prva dva prodajna salona.

Fisker Ocean se proizvaja v avstrijski Magni, ki je njihov pogodbeni proizvajalec. Tipsko odobritev s strani evropskih organov naj bi po navedbi Fiskerja dobili 28. aprila letos. Takrat se bodo pričele tudi prve dostave avtomobilov. Prva dva prodajna centra Fiskerja naj bi odprli 11. aprila na Dunaju in v Kopenhagnu, sledilo naj bi jih še več.

                      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prodaja se KOENIGSEGG REGERA z dodatki, vrednimi MILIJON dolarjev

BMW i5 ujet med TESTIRANJI v EKSTREMNIH pogojih