in ,

RAČUNALNIŠKA upodobitev nove DACIE DUSTER (2024)

Kolegi iz Kolesa.ru so na podlagi vohunskih posnetkov prototipa sestavili render nove Dacie Duster, ki bo večja in bo prevzela elemente koncepta Bigster.

Brez zadržka lahko rečemo, da je Duster eden najpomembnejših modelov za Dacio. S 197.100 primerki, ki so bili lani dostavljeni kupcem po vsem svetu, se lahko cenovno dostopni SUV od lansiranja leta 2010 do sedaj pohvali z več kot 2 milijona prodanih vozil. Samo v Evropi je bil Duster lani najbolje prodajan športni terenec na zasebnem trgu in drugi najbolje prodajan model Dacie nasploh.

Novo generacijo Dusterja je romunski avtomobilski proizvajalec potrdil šele v začetku letošnjega leta, pred približno dobrim tednom dni pa smo že dobili prve vohunske fotografije tega vozila. Sedaj lahko po zaslugi kolegov iz Kolesa.ru dobimo prvi vpogled v naslednjo generacijo Dusterja, ki je nastal na temelju vohunskih fotografij kamufliranega modela, ki naj bi že imel serijsko karoserijo, povrhu pa je imel tudi “končne” žaromete. Čeprav vsega ni bilo mogoče videti, smo si lahko dobro ogledali skupno velikost in obliko modela ter nekatere manjše podrobnosti, kot so zadnje kolutne zavore in kljuke zadnjih vrat, skrite v C-stebričku.

Novi Duster naj bi podedoval kar nekaj vizualnih lastnosti koncepta Bigster.

Oblikovalski jezik novega Dusterja je Dacia že predstavila s konceptom Bigster, ki bo na voljo tudi kot serijska različica, ki bo prvi model C-segmenta znamke, predstavljen nekje leta 2025. Dolg bo okrog 4,60 metra in bo tako imel dovolj oddaljenosti od bodočega Dusterja, ki naj bi nekoliko zrasel v svojih merah in ponujal še več prostora v notranjosti, predvsem zadaj. Prehod na arhitekturo CMF-B naveze Renault-Nissan-Mitsubishi, naj bi prinesel tudi izboljšanje pri pakiranju in naredil novega Dusterja bolj praktičnega kot predhodni model.

Koncept Dacia Bigster

Ko že govorimo o novi osnovi, bo platforma CMF-B, ki jo že uporablja več modelov Renaulta, Nissana in Mitsubishija, Dacii omogočila, da pod Dusterjev pokrov motorja končno pripelje hibridni pogonski sklop. S sistemsko močjo 140 KM je ta že na voljo v Jogger Hybridu. Še vedno ni jasno, ali bo novi Duster še naprej imel dizelski motor. Novega Dusterja bomo verjetno videli v vsem njegovem sijaju proti koncu leta, prodaja pa naj bi se začela v začetku leta 2024. Do takrat pa bomo verjetno priča še kakšni vohunski fotografiji.        

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

25. APRILA bo predstavljen novi MERCEDES razreda E

Slušalke HUAWEI Freebuds 5 z NENAVADNO obliko, a izjemno KAKOVOSTJO zvoka