in , ,

Bugatti BOLIDE se pokaže v končni PROIZVODNI različici

Hiperšportnik za dirkalne steze naj bi prvim kupcem dostavili v začetku prihodnjega leta.

Le nekaj ur po tem, ko je Bugatti na družabnih omrežjih v napovedniku delil nekaj fotografij, je podjetje iz Francije ponudilo vpogled v končno proizvodno različico tega super športnega avtomobila, pripravljenega za dirkalne steze. Nove fotografije kažejo, da ta bolid prehaja v naslednjo fazo razvoja. Toda kaj to pravzaprav sploh pomeni?

Bugatti o najnovejši evoluciji tega bolida ne navaja podrobnosti, vendar lahko jasno vidimo preoblikovan spojler, ki se nagne navzdol med izrazitimi plavutmi na vogalih. Tudi veliki zračni kanali na sprednji strani bi lahko bili nekoliko preoblikovani. In strešna zajemalka je tukaj videti nekoliko večja. Na žalost Bugatti ne prikazuje nobenih fotografij zadka, zato ne vemo, ali sta ogromen difuzor in sredinsko nameščene štiri izpušne cevi še vedno tako markantne kot prej. S strani vsaj vidimo, da so še tam.

Izdelali bodo le 40 teh super športnih avtomobilov po ceni 4 milijona evrov za vsakega.

Ta bolid je veliko več kot le na novo zasnovan Chiron. Mehanske posodobitve vzmetenja, menjalnika in hladilnih sistemov so potrebne, da se zlijejo s karoserijo avtomobila po meri. Vožnja v ovinkih je prednostna naloga tega hiperšportnika, osredotočenega na dirkalno stezo, in v ta namen je bila po besedah Bugattija analizirana in preoblikovana skoraj vsaka komponenta, da bi povečali zmogljivost in zmanjšali težo. Trenutno je njihov cilj še vedno 1.600 KM iz W16 motorja s štirimi turbinskimi polnilniki. “Bugatti z modelom Bolide vstopa na novo ozemlje. Še nikoli prej ni bil tako zmogljiv motor združen z ultralahko konstrukcijo, da bi ustvarili vozilo za dirkalne steze, ki dosega raven motošporta,” je dejal Christophe Piochon, predsednik Bugatti Automobiles.

Ko je bila leta 2021 napovedana proizvodnja tega bolida, je Bugatti dejal, da bo izdelanih le 40 primerkov po ceni 4 milijone evrov za vsakega. To se do danes ni spremenilo in če bo vse potekalo po urniku podjetja, bodo prve primerke kupcem dostavili v naslednjem letu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

58% kitajskih AVTMOBILSKIH ZNAMK je mlajših od 10 LET

TOYOTA in EXXON razvijata GORIVO z nižjim deležem OGLJIKA