in , ,

Novi FORD MUSTANG se na ogled postavi v 12-ih barvnih odtenkih

Toda barvna podoba Ember Blue je ekskluzivno namenjena le različici Mustang Dark Horse.

12. barva Ember Blue je ekskluzivno namenjena le vrhunski različici Mustang Dark Horse.

Sedma generacija Forda Mustanga bo še letos prišla v prodajne salone. Proizvajalec avtomobilov počasi razkriva podrobnosti o prenovljenem t.i. “Pony Car“, preden se bo pojavil v prodajalnah. Sedaj so objavili, da bodo ponudili 11 standardnih barv za Mustanga. Toda Ford bo ekskluzivno za različico Mustang Dark Horse ponudil še 12. barvo, ki sliši na ime Ember Blue.

Kot že rečeno, je Ford razkril barvno paleto novega Mustanga za različne nivoje opreme in oblike karoserije, pri čemer so izpostavili kabriolet EcoBoost in kupe GT. Imena 11-ih barv so sledeča:

Grabber Blue

Iconic Silver

Atlas Blue

Vapor Blue

Shadow Black

Race Red

Rapid Red

Yellow Splash

Carbonize Grey

Dark Matter

Oxford White

Fotografije v galeriji razkrivajo tudi nekatere druge možne vizualne razlike novega avtomobila. Model GT v barvi Race Red ima črno streho in drugačen sprednji razdelilnik kot GT v barvi Rapid Red. različica EcoBoost v barvi Yellow Splash ima poudarke na pokrovu motorja in črto ob strani. Ford svoj kupe različico v barvi Dark Matter poudari s tremi črtami, ki se raztezajo čez pokrov motorja in streho. Poleg tega pri Fordu izpostavljajo tudi različne modele platišč, ki bodo na voljo za vozilo.

Podjetje je lani septembra predstavilo Mustanga generacije 2024, ki je pokazal svojo zunanjost in notranjost. Šele decembra pa so razkrili zmogljivosti avtomobila. 5,0-litrski V8 motor različice Dark Horse proizvede 507 KM. Standardna različica GT proizvede 487 KM, z opcijsko nadgradnjo izpušnega sistema pa se moč poveča na 493 KM. Različica Mustanga EcoBoost proizvede 319 KM, kar je rahlo povečanje v primerjavi s predhodnim modelom, moč pa bo zagotavljal 2,3-litrski štirivaljnik s turbinskim polnilnikom.

Cene v ZDA pa nas dobesedno spravljajo v jok. Ko bo novi Ford Mustang pozneje letos prispel v prodajne salone, se bo osnovni model začel pri 32.515 dolarjih. To je preračunano okrog 30.000 evrov.  Cena modela 2023 se je začela pri manj kot 30.000 dolarjih, zato je pričakovati, da bo novi Mustang nekoliko dražji. Vendar so pri Fordu temeljito prenovili dizajn, opremo in notranjost. Kdor bo želel imeti model GT z V8 motorjem, bo moral odšteti 43.090 dolarjev (39.320 evrov), pri čemer je šeststopenjski ročni menjalnik serijska oprema. Vrhunski model Dark Horse pa se začne pri 59.565 dolarjih (54.350 evrov).            

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LEXUS RZ Outdoor Concept – Električni SUV z robustnim videzom

MITSUBISHI predstavil prvoosebni KINEMATOGRAFSKI konfigurator za Outlanderja