in , ,

Naslednik AUDIJA A8 bo nared že PRIHODNJE leto

Po napovedih naj bi bil naslednik Audija A8 najmočnejši primerek znamke iz Ingolstadta, ki bo v senco postavil tudi model RS e-tron GT.

Po šestih letih na trgu je Audi A8 že začel kazati prve znake staranja, pa čeprav je bil dve leti nazaj deležen obsežne prenove. V prihodnjem letu tako lahko pričakujemo naslednika Audijeve admiralske ladje, ki naj bi po poročanju britanskih kolegov pri Autocar postal najpotentnejši predstavnik znamke s štirimi krogi v aktualni prodajni paleti.

Najmočnejši med vsemi Audiji je trenutno model RS e-tron GT, ki zmore 475 kW oziroma 650 KM največje moči, ki jo zagotavlja par elektromotorjev. Med modeli z motorjem z notranjim zgorevanjem je trenutno najmogočnejši primerek RS6 Competition, ki zmore 463 kW (630 KM).

Novinec se bo oblikovno zgledoval po konceptu Grandsphere.

Težko je natančno reči, kako močan bo naslednik Audija A8, pričakovati pa je, da bo imel nekje v rangu 680 do 700 konjev, s čimer bo dostojen konkurent AMG-ju EQS 53 in nedavno predstavljenemu BMW-ju i7 M70, oblikovno pa naj bi se zgledoval po konceptu Grandsphere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BMW dostavlja dele z DOSTAVNIKI na olje za PRAŽENJE

PEUGEOT 2008 s PRENOVO dobil več električne MOČI in DOSEGA