in , ,

Kaj VEMO o FERRARIJEVEM prihajajočem HIPERŠPORTNIKU?

Podjetje iz Maranella pripravlja hiperšportnika z več kot 1.000 konjskimi močmi, ki bo po predvidevanjih stal vsaj dva milijona evrov.

Ferrari je v svojem portfelju vedno imel avto, ki so si ga najstniki lepili na stene, številni ljubitelji znamke iz Maranella pa so imeli mokre sanje, ko so mislili nanj. Spomnimo se samo modelov, kot so 288 GTO, pa seveda F40, ki je bil še posebej pri srcu samemu Enzu Ferrariju, ter seveda modele F50, Enzo in LaFerrari, ki se je kot prvi izmed njih lahko pohvalil s hibridnim pogonskim sklopom.

Zdaj je očitno napočil čas za naslednika modela LaFerrari, ki bo del načrta znamke, po katerem naj bi v Maranellu v naslednjih treh letih predstavili kar 15 novih modelov. Vse informacije, ki jih imamo, so seveda neuradne, a ne glede na to ostaja dejstvo, da bo šlo spet za presežek na avtomobilskem področju.

Fotografi so zamaskiranega novinca namreč že ujeli, glede na videno pa gre za res ekstremen primer italijanske strojegradnje, česar smo navsezadnje pri Ferrariju vajeni. Pričakovati gre, da model, ki nastaja pod kodno oznako F250 ne bo imel dvanajstvaljnika pod motornim pokrovom, temveč V6, kot ga poznamo iz modela 296 GT3, pomagala pa mu bo elektrika, kar bo rezultiralo v skupni moči več kot tisoč konjev.

Začetek proizvodnje je predviden za oktober prihodnjega leta, v letu 2025 naj bi izdelali 220 primerkov, leto kasneje pa še dodatnih 300, vsak izmed njih pa bo veljal vsaj dva milijona evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BMW in TYDE predstavljata električno ladjo THE ICON

Mini JOHN COOPER WORKS 1to6 Edition