in ,

Mini JOHN COOPER WORKS 1to6 Edition

Poseben model Minija z ročnim menjalnikom naj bi izdelali le v 999 primerkih.

Mini je že opravil obsežno delo z napovedniki naslednje generacije svojega trivratnega modela, toda še vedno je čas za nadaljnjo novo posebno izdajo v obstoječem portfelju. Po popolnoma električnem kabrioletu, ki je bil predstavljen v začetku letošnjega leta, se sedaj znamka obrača na navdušence kombilimuzin oziroma Hot Hatch modelov.

Pod nekoliko okornim imenom Mini John Cooper Works 1to6 Edition prihaja posebna omejena serija na osnovi trivratnega modela. Kot posebnost je zmogljiv mali avtomobil na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, od tu tudi dodatek pri imenu “1to6“. Načrtovanih je le 999 primerkov po vsem svetu. Kar se tiče zunanjosti, je tukaj barva “Midnight Black” skupaj s črto na pokrovu motorja. Mini prodaja ta JCW 1to6 v fiksni opremi, z 18-palčnimi črnimi platišči v sijoči barvi in napisom “one of 999” na armaturni plošči in pomični strehi, kar poudarja njegovo ekskluzivnost.

Posebna oznaka 1to6 je med drugim vidna tudi na volanu tega posebnega modela Minija.

V notranjosti so stopalke iz nerjavečega jekla in posebni emblemi na predpražnikih in stranskih pragovih, zraven pa je še napis “1to6” na C-stebričku. Ta napis najdemo tudi na volanu in na sovoznikovi strani armaturne plošče. Kontrastne rdeče poudarke dopolnjujejo zavorne čeljusti, ki so v enaki barvi. Pod pokrovom motorja pa ni sprememb. JCW ohranja 2,0-litrski bencinski motor s kompresorjem in 231 KM ter 320 Nm navora. Avto od 0 do 100 km/h pospeši v 6,3 sekunde in doseže najvišjo hitrost 246 km/h.

Mini John Cooper Works 1to6 Edition bodo izdelali le v 999 primerkih.

Mini bo model John Cooper Works 1to6 Edition septembra ponudil kupcem v Evropi, ZDA, Kanadi in Mehiki. Svetovna premiera pa se bo zgodila na 24-urni dirki na Nürburgringu, ki se prične prav danes. Tam bo na ogled posebej za to dirko prirejen 1to6 Edition JCW, skupaj z dirkalnikom John Cooper Works ekipe Bulldog Racing Team, ki je znan iz lanskega leta. Kolegi iz Autocar poročajo, da bi lahko to bil zadnji Mini z ročnim menjalnikom. Britanska revija citira odgovorne Minija, ki pravijo, da so 99-odstotno prepričani, da na trg ne bodo več lansirali avtomobilov s pedalom za sklopko.

                                 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kaj VEMO o FERRARIJEVEM prihajajočem HIPERŠPORTNIKU?

Tako bi lahko izgledal T-model novega MERCEDESA razreda E