in ,

SUBARU želi do leta 2026 na trg pripeljati ŠTIRI nove električne SUV-je

In do leta 2028 želi japonski proizvajalec avtomobilov proizvesti 400.000 električnih vozil na leto.

Subaru v pogledu elektrifikacija pritiska na plin. Proizvajalec je napovedal, da želi od leta 2028 izdelati 400.000 električnih avtomobilov na leto in bo v ta namen postavil drugo proizvodno linijo na Japonskem. In kot del tega naj bi do konca leta 2026 na trg prišli štirje popolnoma električni SUV-ji.

Tako kot drugi japonski proizvajalci avtomobilov (vključno s Toyoto, Hondo in Mitsubishijem) tudi Subaru dokaj pozno prihaja do električne mobilnosti in sedaj so odločeni, da nadoknadijo izgubljeni čas. Subaru trenutno ponuja le en sam povsem električni model Solterra, ki pa (predvsem glede zmogljivosti polnjenja) ni ravno uspešen. Svoje osnovno bistvo si deli z modelom Toyote bZ4X. Sedaj naj bi pospešili in to s štirimi novimi modeli. Novi izvršni direktor Atsushi Osaki je dejal, da bodo novi SUV-ji predvidoma na voljo predvsem v ZDA. Subaru je objavil, da se je njihov dobiček iz poslovanja v poslovnem letu, ki se je končalo letos 31. marca, skoraj potrojil.

Solterra je za zdaj edini električni avtomobil Subaruja, ki pa ni ravno uspešen.

Kot del pospešitve načrtov elektrifikacije bo Subaru že leta 2027 v tovarni Oizumi na Japonskem postavil lastno linijo za sestavljanje električnih avtomobilov z zmogljivostjo 200.000 vozil na leto. Ta bo zgrajena poleg proizvodne linije v bližini tvarne Yajima, ki bo od leta 2026 prav tako imela zmogljivost 200.000 električnih vozil na leto. Osaki je še povedal, da namerava Subaru najprej izdelovati električne avtomobile na Japonskem, čeprav ameriški trg predstavlja približno 70 odstotkov globalne prodaje podjetja. To je zanimiva odločitev glede na to, da uvožena električna vozila v ZDA nimajo davčnih olajšav.

Proizvajalec avtomobilov cilja na letno svetovno prodajo 200.000 električnih avtomobilov do leta 2026 in ob tem so še dejali, da bodo baterije za nova vozila pridobivali preko zavezništva s partnerjem Toyoto. V lanskem letu je Subaru izjavil, da namerava do konca desetletja ustvariti 40 odstotkov svoje svetovne prodaje z elektrificiranimi vozili – baterijskimi električnimi avtomobili in hibridi – ter v zgodnjih 2030-ih letih uporabiti elektrifikacijo za vse svoje modele.

Subaru Solterra – edini električni avtomobil japonskega proizvajalca

                                                 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MERCEDES razreda E z daljšo različico za KITAJSKO

TAMIYA WILD ONE MAX v naravni velikosti gre v proizvodnjo leta 2024