in ,

TAMIYA WILD ONE MAX v naravni velikosti gre v proizvodnjo leta 2024

Podjetje Little Car Company bo izdelalo skoraj 100 km/h hiter električni Buggy, ki temelji na originalnem modelu RC avtomobilčka iz 80-ih let na daljinsko vodenje.

Ni treba, da ste otrok iz 80-ih let, da se ne bi zaljubili v ta Buggy, s katerim bi se podili po peščenih sipinah. Tukaj lahko vidite Tamiya Wild One Max, ki se zgleduje po modelu Wild One – avtomobilčku na daljinsko vodenje v merilu 1:10, ki je pred približno 40 leti predstavljal sanje mnogih mladostnikov. Vendar pa tokrat ne gre za maketo. V tem vozilu lahko sediš in ga dejansko voziš.

Wild One Max je razvilo podjetje The Little Car Company v sodelovanju s Tamiyo. Po navedbah proizvajalca osem odstranljivih baterijskih paketov zagotavlja skupno 14,4 kWh električne energije, ki nadalje obdeluje elektromotor na zadnjih kolesih – podobno kot pri originalnem radijsko vodenem avtomobilčku. Le da ta model sedaj zmore skoraj 100 km/h. Za spopadanje z neravnim terenom skrbijo blažilniki Bilstein in vzmeti Eibach ter 14-palčne terenske pnevmatike Maxxis. Za zaviranje pa skrbi Brembo.

Notranjost tega terenskega vozila krasi 5-palčni zaslon, na katerem lahko voznik spremlja vse potrebne informacije.

V notranjosti za spremljanje pomembnih informacij skrbi 5-palčni zaslon. Ker gre za notranjost, ki se ves čas nahaja pod milim nebom, so uporabljena stikala za mornarsko opremo, potniki pa sedijo na sedežih Cobra s štiri-točkovnimi pasovi. Za tiste, ki želijo 80-ta leta doživeti na bolj javnem mestu, bo po navedbah The Little Car Company na voljo ulični paket za uporabo na cestah Združenega kraljestva in celo za Evropsko unijo. Wild One Max bo na voljo tudi v Severni Ameriki, vendar trenutno ni načrtov za legalno ulično različico.

Informacije o cenah bodo objavljene pozneje letos, ko bo tudi uradna predstavitev lansiranja na trg. Glede na to, da testiranja še vedno potekajo, bo podjetje The Little Car Company v tem času objavilo tudi končne podatke o zmogljivosti. Proizvodnja 100-ih primerkov Launch Edition je načrtovana za leto 2024, nadaljnje različice Wild One Max pa bodo na voljo pozneje, so še sporočili iz podjetja.

             

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SUBARU želi do leta 2026 na trg pripeljati ŠTIRI nove električne SUV-je

KONEC za Hondine KOSILNICE na BENCINSKI pogon