in , ,

AUDI napoveduje še bolj ekstremni RS 6 AVANT

Zmogljiv karavan iz hiše proizvajalca iz Ingolstadta naj bi na trg prišel že leta 2024.

Od leta 2026 namerava Audi na trg pripeljati nove serije le z električnimi vozili, preden bo do leta 2032 povsem ukinjena proizvodnja vozil z motorji z notranjim izgorevanjem. Dobri stari bencinski motor iz Ingolstadta je morda  svojih zadnjih vzdihljajih, toda proizvajalec s štirimi krogi dela na močnem zadnjem akordu.

Vodja Audijevega športnega oddelka Sebastian Grams je v pogovoru s kolegi iz Autocar povedal, da bo V8 motor v novem RS 6 Avantu zagotovil več moči. V modelih RS 6 in RS 7 Performance, predstavljenih konec lanskega leta, ta super karavan s 4,0-litrskim biturbo motorjem postreže že z mogočnimi 630 KM in 850 Nm navora. Na vprašanje, ali so nadgradnje modela RS 6 končane, je vodja Audi Sport dejal: “Ne, lahko postanemo še bolj ekstremni. Avto je lahko še močnejši, zmogljivejši in ostrejši.” Toda Grams ni želel odkriti kart v tem, kaj naj bi to pomenilo, toda Audi je že konec leta 2020, ob praznovanju 40. letnice Quattra, pripravil pokušino z divjim konceptom GTO.

Prihodnje leto naj bi Audi na trg lansiral pravo zverino v obliki modela RS 6 Avant.

Pri Autocar špekulirajo, da bi lahko Audi to ostrejšo različico RS 6 lansiral že leta 2024, saj je Grams britanskim kolegom povedal, da bo model RS z motorjem z notranjim izgorevanjem predstavljen nekje naslednje leto. Lahko pa s tem namiguje tudi na zmogljivejši RS 3, ki je prav tako v pripravi z zmogljivejšim 5-valjnim motorjem. Že sedaj je na voljo model RS 3 Performance Edition s 407 KM. Ne smemo pozabiti, da je Audijev šef oblikovanja Marc Lichte nedavno nazaj obljubil, da bo zadnji val modelov RS z motorji z notranjim izgorevanjem osupljiv. Ker sta modela TT RS in R8 upokojena brez neposredne zamenjave na vidiku, sta ti zmogljivejši različici običajnih modelov RS srebrni obris na horizontu za vse navdušence.

Audi je že konec leta 2020, ob 40. obletnici Quattra, predstavil pokušino, kaj bi nas lahko čakalo v prihodnjem letu z novim RS 6.

Vohunske fotografije izpred nekaj tednov so pokazale oziroma razkrile testiranje novega Audija RS 4 Avant, vendar se bo preimenoval, ko bo Audi preklopil na drugačno označevanje in lihe številke uporabil za motorje z notranjim izgorevanje, sode številke pa za električne avtomobile. Iz tega lahko sklepamo, pa naj se to sliši še tako čudno, da bomo dobili RS 5 Avant. Medtem ko se pričakuje, da bo njegov večji brat ohranil formulo čistega motorja z notranjim izgorevanjem, bo novi tekmec Mercedesa AMG C 63 T prešel na priključni hibrid.

         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

APOCALYPSE Super Truck obljublja MOČ in PREŽIVETJE v divjini

ELON MUSK upa, da bo TESLA ROADSTER šla v proizvodnjo leta 2024