in ,

ELON MUSK upa, da bo TESLA ROADSTER šla v proizvodnjo leta 2024

Lastnik podjetja Tesla še doda, da naj bi z razvojem in oblikovanjem zaključili še v letošnjem letu.

Druga generacija Roadsterja se je v zadnjih letih pri lansiranju izdelkov Tesle na trg nekoliko pomaknila v ozadje. Namesto tega je podjetje dalo prednost lansiranju modelov Semi in Cybertruck. To je sicer razumljivo, saj naj bi omenjeni dvojec podjetju prinesel več denarja, a minilo je še skoraj šest let, odkar je bil Tesla Roadster 2.0 prvič predstavljen javnosti.

Ob predstavitvi decembra leta 2017 so pri Tesli dejali, da bodo ta model lansirali na trg leta 2020, kar pomeni, da sedaj zamujajo že skoraj tri leta. V letu 2020 je bil Roadster prestavljen na leto 2021 in tako se je nadaljevalo tudi v naslednjih letih. Nazadnje 2022. Sedaj pa končno dobra novica, saj naj bi se čakanje kmalu končalo, saj namerava Tesla dokončati razvoj in oblikovanje Roadsterja do konca letošnjega leta, kar je povedal sam šef Elon Musk. Na nedavnem srečanju delničarjev Tesle je dejal, da bo proizvajalec avtomobilov “upajmo” dal vozilo v proizvodnjo naslednje leto.

Decembra leta 2017 so ob predstavitvi pri Tesli govorili, da bodo Roadster na trg lansirali v letu 2020, sedaj pa smo že leta gospodovega 2023…

Med sejo vprašanj in odgovorov je nek investitor vprašal Muska, kdaj bo Roadster končno prišel na trg, Musk pa je odgovoril, da bo lansiranje avtomobila odložil še za eno leto, z upanjem na 2024. In potem še v šali odgovori: “Povsem legitimno vprašanje. Kje je ta stvar? Pričakujemo, da bomo letos končali z razvojem in oblikovanjem naslednje generacije Roadsterja in upajmo – to ni zaveza -, da bomo s proizvodnjo začeli naslednje leto.” Medtem ko je svet navajen Muskovih nezanesljivih časovnih načrtov izdelkov, je tokrat morda vendarle nekaj na tem, saj je bil prepričan, da bodo z razvojem in oblikovanjem končali še letos. Pričakuje se tudi, da bo Tesla do leta 2024 pričel s serijsko proizvodnjo modelov Cybertruck in Semi, kar bi proizvajalcu omogočilo, da se naslednje leto osredotoči na Roadsterja.

Sedaj pa obstaja “upanje”, da bo Roadster v proizvodnjo romal v letu 2024, čeprav po besedah Muska to ne zveni ravno gotovo…

Musk je opozoril tudi na pomen vozila za Teslin zaslužek, ki ga ocenjuje kot skromnega. “To ni niti smetana na torti, je češnja na smetani na vrhu torte, tako da zagotovo ne bo veliko prispeval k prodaji in bo prispeval skromen prispevek k dobičkonosnosti podjetja, bo pa bolna zadeva,” tako Musk o Roadsterju. S to trditvijo ni daleč od resnice, saj so proizvodne serije Halo avtomobilov, kot je Tesla Roadster, običajno majhne, število kupcev, ki so pripravljeni plačati več kot 200.000 dolarjev za Roadsterja, pa tudi ni veliko.

               

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

AUDI napoveduje še bolj ekstremni RS 6 AVANT

Novi BMW serije 5: Najmočnejši ELEKTRIČNI model M60 premore 601 “KONJA”