in ,

Michaelu JORDANU dostavili STRUPENEGA Hennesseya Venom F5 Roadster

Izbira superšportnih avtomobilov za tiste z res globokimi žepi je dandanes skoraj neskončna. Možnosti se ponujajo pri Ferrariju, McLarnu, Paganiju, Gordonu Murrayju in drugih proizvajalcih. Za NBA legendo in uspešnega poslovneža Michaela Jordana je izbira verjetno neomejena, a nedavno je v svojo zbirko dodal redek primerek Hennesseya Venom F5 Roadster.

Hennessey Venom F5 Roadster velja za enega najmočnejših superšportnih avtomobilov na svetu. Ta izjemni primerek ameriške strojegradnje združuje napredno aerodinamiko, izjemne zmogljivosti in edinstveno obliko, ki privablja poglede na vsakem koraku. Ni nenavadno, da je Michael Jordan, ki je znan po svoji strasti do športa in vrhunskosti, izbral ravno ta avtomobil za svojo zbirko.

Pod motornim pokrovom tako najdemo 6,6-litrski V8, ki zmore reči in piši 1.817 konjskih moči in kar 1620 Nm maksimalnega navora. Za njegov prenos na cesto skrbi sedemstopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, s pomočjo katerega lahko Hennessey Venom F5 Roadster po podatkih tovarne doseže najvišjo hitrost blizu neverjetnih 500 km/h.

Galerija: Hennessey Venom F5 Roadster

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Je ZEEKR 001 s 140 kWh električni avto z največjim DOSEGOM na svetu?

Ikonični WIENERMOBILE ima v ZDA zaradi “nespodobne” primerjave NOVO IME