in , ,

Prenovljeni VW GOLF 8 skoraj brez kamuflaže

Nove vohunske fotografije prototipa ne morejo skriti sprememb sprednjega in zadnjega dela.

VW Golf je na trgu že skoraj 50 let. Še vedno je eden od najbolje prodajanih avtomobilov znamke, čeprav se interno spopada z vedno večjo konkurenco modelov T-Roc in Tiguan. Vendar je kar nekaj kupcev kritiziralo Golfa 8, predstavljenega leta 2019, zaradi delno slabe programske opreme, slabih voznih lastnosti ter očitnega koraka nazaj pri izdelavi in materialih v primerjavi z Golfom 7. V Wolfsburgu se očitno zavedajo teh težav in jih poskušajo odpraviti. To zdaj dokazuje zelo sveža vohunska fotografija prototipa posodobljenega modela Golf 8.

Vodja znamke Volkswagen Thomas Schäfer je že v začetku leta napovedal, da bo Golf leta 2024 doživel prenovo. To bi lahko bila zadnja posodobitev kompaktnega avtomobila z motorjem z notranjim izgorevanjem, saj se bo po Schäferjevih besedah deveta generacija spremenila v električni avtomobil. Čeprav Golfa 8.5 na testiranju ne vidimo prvič, to ni več tako imenovana mula z videzom stare osmice, temveč vozilo s končnimi serijskimi komponentami. Presenetljivo je, da se VW ni potrudil skriti novih žarometov, ki so videti ožji kot prej. Sedanji Golf je na voljo s standardnimi žarometi in žarometi Matrix LED, novi žarometi pa bodo verjetno v popolnoma prilagodljivi različici. Nova žarometa sta bila nameščena na prototip različice eHybrid, priključnega hibrida, ki se nahaja pod različico GTE. Ob pogledu na navpične letve spodnjega dovoda zraka in njegovo okolico je jasno, da je bil sprednji odbijač preoblikovan. Tudi tukaj je VW opravil le nežno kamuflažo.

Na zadnji strani so bile na zadnje luči nalepljene nalepke, ki so skrivale novo grafiko LED. Zdi se, da imajo luči enako obliko kot prej, medtem ko so grde lažne izpušne cevi žal še vedno prisotne. Stranski profil je praktično nespremenjen in ker gre za model PHEV oziroma priključnega hibrida, je na sprednjem blatniku na voznikovi strani priključek za polnjenje. Ko govorimo o vozilih PHEV: pri motorjih ne pričakujemo korenitih sprememb. Fotografije notranjosti na povsem novih vohunskih slikah prototipa niso na voljo, vendar so prejšnji posnetki pokazali, da bo Golf 2024 dobil ogromen zaslon na dotik, ki se zdi večji od 12-palčnega zaslona, ki ga dobite v prenovljenem modelu ID.3. VW je obljubil, da bo odpravil kapacitivne gumbe na dotik na volanu in se vrnil k običajnemu upravljanju. Upajmo, da bo programska oprema delovala stabilno.

Na splošno je za izdelke skupine VW Group načrtovana “ofenziva kakovosti“, vendar še ni jasno, ali bo veljala za prenovljene modele ali le za vozila naslednje generacije. Za leto 2024 je potrjena tudi prenova češkega sorodnika Golfa, prostornejšega modela Škoda Octavia. Na posodobitve za enako sorodna modela Seat/Cupra Leon in Audi A3 verjetno ne bo treba dolgo čakati. Vendar so časi, ko je Golf prevladoval na prodajnih lestvicah v Evropi, minili. Lani se je kompaktni avtomobil uvrstil šele na peto mesto za Peugeotom 208, Dacio Sandero, T-Rocom in Fiatom/Abarthom 500.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CADILLAC CT6 za kitajski trg v duhu ESCALE in s 33-palčnim ZASLONOM

LEXUS LBX naznanja VSTOP japonske LUKSUZNE znamke v segment malih KRIŽANCEV