in , ,

PEUGEOT E-3008 bo dobil širok, ukrivljen PANORAMSKI zaslon

Zunanjost novinca (z veliko črko “E” v imenu modela), bo predstavljena letos septembra.

Francoski proizvajalec je že januarja potrdil, da načrtuje električno različico modela Peugeot 3008. Zdaj je na voljo prvi konkreten predogled električnega kompaktnega SUV-ja: objavljene so bile namreč fotografije kokpita. In te prikazujejo povsem novo pokrajino monitorjev s širokim ukrivljenim panoramskim zaslonom.

Nova postavitev se imenuje Panorama-iCockpit. Sestavlja jo 21-palčni ukrivljeni panoramski zaslon, nov kompakten volan in “i-ključki” za upravljanje. 53-centimetrski panoramski zaslon prevzema funkcijo prikazovalnika instrumentov in zaslona na dotik in bo verjetno sestavljen iz dveh zaslonov. Panoramski zaslon stoji na nogi, ki ni vidna iz potniškega prostora, zato se zdi, da lebdi nad armaturno ploščo. Ta učinek izboljša ambientalna osvetlitev LED pod zaslonom. Zaslon je rahlo ukrivljen proti osebi, ki sedi za volanom, vendar ga je mogoče upravljati tudi z desnega sprednjega sedeža.

Učinek lebdenja novega panoramskega zaslona izboljša ambientna osvetlitev pod njim.

Na levi strani, nad majhnim volanom, so prikazani instrumenti z informacijami o hitrosti, moči, vozniških pripomočkih in porabi energije. Na desni strani, na sredini armaturne plošče, je zaslon na dotik za upravljanje klimatske naprave, navigacije, medijev in povezljivosti. Na sredini armaturne plošče so tudi tako imenovani i-gumbi. To so gumbi, občutljivi na dotik, ki jih lahko potniki dodelijo desetim najpogosteje uporabljenim funkcijam, kot so klicanje stika, zagon navigacije do pogosto uporabljenega cilja, nastavitev priljubljene radijske postaje ali nastavitev idealne temperature klimatske naprave.

Na sredinski konzoli je veliko prostora, saj je bila ročica menjalnika prestavljena, tako da se sedaj nahaja desno od volana, neposredno ob gumbu za zagon in ustavitev. Omogoča enostaven dostop do upravljanja menjalnika in zaustavitev ali zagon sistema z eno samo gesto. Kompaktni volan je že od nekdaj pomemben element i-Cockpita. Obsežno je bil prenovljen, da bi ponudil še več voznega občutka, udobja in sodobnejšo zasnovo: Novi sredinski del je manjši in ločen od volanskih krakov, kar ustvarja plavajoči učinek, podoben panoramskemu zaslonu. Oba upravljalna gumba na volanu samodejno prepoznata dotik prsta, vendar se funkcije aktivirajo šele, ko jih pritisnete. Ambientna osvetlitev poteka po celotni širini armaturne plošče in vratnih plošč ter se odraža v aluminijastem okrasnem traku. Izberete lahko osem barv.

Računalniška upodobitev novega Peugeota E-3008. Ali bo njegov zunanji izgled takšen kot je na renderju, bomo izvedeli septembra, ko je uradna predstavitev.

Kako bi lahko izgledala zunanjost modela Peugeot E-3008, je prikazano na računalniški upodobitvi. Ali bo videz takšen, kot na renderju, bomo izvedeli septembra, ko bo novinec iz Francije tudi uradno predstavljen. Velika črka “E” v imenu modela, ki je bila prvič uporabljena pri modelu E-308, se zdaj pojavlja v celotni modelni paleti. Za zdaj je o tehnologiji znano le to, da temelji na novi skupinski platformi STLA Medium koncerna Stellantis.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

LEXUS LBX naznanja VSTOP japonske LUKSUZNE znamke v segment malih KRIŽANCEV

TANK 500 PHEV združuje PRESTIŽ, ekonomičnost in TERENSKE sposobnosti