in ,

VW hrošč kot mešanica AVTODOMA in lesene BRUNARICE

Nenavadno vozilo z delujočim dimnikom in majhnim kaminom je naprodaj v Italiji.

Avtodomi nudijo potnikom dom na poti. Kaj pa, če vam je všeč bolj rustikalno? Potem vam morda ustreza ta VW hrošč “Log Cabin” s končnico imena, ki pomeni nekaj podobnega kot brunarica. To nenavadno vozilo je trenutno naprodaj v Italiji.

Ta lesena hiša na kolesih je bila prvotno VW hrošč 1302 iz leta 1970. Skupina alpskih obrtnikov je leta 1995 na originalno šasijo izdelala leseno karoserijo. V oglasu piše, da so les za notranjost in zunanjost celo ročno izrezljali. Na pokrovu prtljažnika in pokrovu motorja vozila VW je poslikava alpskega prizora s slapom, obstajajo pa tudi ustrezni pokrovi pesta. Leseno ohišje je navdihnila alpska brunarica. Zadnja okna so na obeh straneh pokrita z lesenimi polkni in s karirastimi zavesami. Nekdo bi lahko celo nasul zemljo v cvetlična korita na okenskih policah. Na strehi stoji bronasti orel, najdemo pa tudi pravi dimnik.

Notranjost izgleda kot majhna kmečka izba…

Tudi notranjost je videti kot rustikalna kmečka koča. Na armaturni plošči je poslikava gora. Obloge vrat so prav tako pobarvane. Zadaj je tristranska klop, na sredini pa okrogla miza. Dimnik je funkcionalen, saj je v enem kotu majhen kamin. Toda kaj manjka, da bi bila ta “brunarica” pravi avtodom? Primerna postelja seveda. Lastnik je tega posebnega hrošča uporabljal za vožnje s planinskim klubom, zabave in festivale. Na shodih VW-jev je služil kot mobilni bar in kiosk za prodajo vstopnic. Prodajalec navaja, da motor – zračno hlajeni 1,6-litrski štirivaljnik – “deluje zelo dobro“. Vendar je treba vozilo tehnično pregledati.

V oglasu je navedeno, da so pripravljeni avtomobil poslati tudi v države znotraj Evrope ali drugam po svetu. Torej? Vas zanima posebnost? Medijska slavnost? Avtomobil je bil v preteklih letih med drugim predstavljen tudi v številnih revijah in časopisih. Trenutno najvišja ponudba na dražbi, ki se žal konča danes, je 6.801 evrov.      

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Porsche 911 Turbo S z ubijalskim karoserijskim kompletom in 900 KM od BRABUSA

Notranjost novega MINI COOPERJA: minimalna zasnova, VELIK ZASLON