in ,

Thomas SCHÄFER: VOLKSWAGEN je v HUDIH škripcih

Pri VW-ju je ogenj v strehi, predsednik uprave menedžerjem naroča, naj poiščejo 11 milijard dolarjev prihrankov

Volkswagen se je znašel v težkem položaju, je ta teden na burnem internem sestanku razkril glavni izvršni direktor znamke. Stroški postajajo previsoki, je svojim vodilnim menedžerjem povedal Thomas Schäfer in jih pozval, naj zamrznejo porabo, medtem ko bodo iskali prihranke v višini več milijard evrov.

Mračne napovedi so bile del enournega srečanja z več kot 2.000 menedžerji koncerna VW, ki je potekalo prejšnji teden. Generalni direktor je predstavil trnovo pot, ki je pred največjim evropskim proizvajalcem avtomobilov.

VW-jev finančni direktor je menedžerjem razkril, da je “poslovanje družbe slabo”, medtem ko je predsednik uprave Thomas Schäfer (na sliki) poudaril, da so stroški previsoki.

“Imamo ogenj v strehi,” je dejal Schäfer, nato pa skupini sporočil, “da so na številnih področjih pretirano povečali stroške,” navaja Autocar. Poleg tega je opozoril, da bodo prihodnji tedni in meseci za podjetje “zelo težki”. Menedžerje je pozval, naj se trudijo najti “majhne zmage, in dejal, da bo VW uvedel nove “programe uspešnosti”, s katerimi naj bi v naslednjih treh letih prihranili do 10 milijard evrov.

Razlogi za te pozive so upadanje prodaje na Kitajskem, kjer se je bil avtomobilski proizvajalec prisiljen vključiti v dolgotrajno cenovno vojno. Konkurenca v državi, ki je največji avtomobilski trg na svetu, se je zaostrila, saj so domači avtomobilski proizvajalci povečali svoj delež.

Finančni direktor znamke, Patrik Andreas Mayer, pa je med pogovorom namignil, da so težave globljega značaja. Menedžerjem je povedal, da “poslovanje podjetja na področju proizvodnje in prodaje vozil ni dobro”, svoj nagovor pa je označil za »poslednji poziv« pred katastrofo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MERCEDES razkril PRENOVLJENE modele EQV, razred V, Vito in eVito

CHEVROLET Traverse z NOVIM štirivaljnikom in BREZPOTNO opremo Z71