in , ,

FORD Mustang Dark Horse R je DIRKALIŠČEM namenjen PONY CAR z LASTNO dirkaško serijo

Ford je Mustanga znova poslal na dirke, z njim pa lahko nastopajo tudi kupci.

Ford Mustang Dark Horse ima že v osnovi za 373 kW (507 KM) moči, a pri Ford Performance ga niso mogli kar tako pustiti pri miru. Zato so ustvarili povsem nov primerek po imenu Dark Horse R.

Dark Horse R, ki je namenjen dirkališčem, je razmeroma cenovno dostopen dirkalnik na ključ, katerega cena se začne pri 145.000 dolarjih in ki lahko tekmuje v novem tekmovanju Mustang Challenge. Podrobnosti o slednjem se še vedno podrobneje usklajujejo, a serijo bo sankcioniralo Mednarodno združenje za motošport (IMSA), na približno šestih različnih dirkališčih pa bo potekalo okoli ducat dogodkov.

Glede tekmovanja so stvari sicer presenetljivo nedorečene, a avtomobil sam ni presenečenje, saj gre za model, namenjen dirkališčem, ki temelji na standardni različici Dark Horse. Kljub temu pa obstaja nekaj razpoznavnih znakov, da ne gre za tipičen pony car. Ključna med njimi sta dirkaški izpušni sistem Borla in 19-palčna platišča, ovita v posebej za ta namen razvite Michelinove dirkaške pnevmatike. Na modelu so tudi rdeče kljuke za reševanje, saj so nesreče sestavni del Mustangovega DNK.

Kabina je druga zgodba, saj je bila notranjost vozila izpraznjena. Kot del preobrazbe je bila kabina opremljena z odstranljivim volanom, kletko in dirkalnimi sedeži Recaro z varnostnimi pasovi Sparco.

Ker je Dark Horse že v osnov impresivna zver, posodobitve zmogljivosti niso tako obsežne, kot bi si morda mislili. Predvsem je na voljo znani šeststopenjski ročni menjalnik in rahlo masiran 5,0-litrski motor Coyote V8, ki zdaj proizvede 373 kW (507 KM).

Ob tem so na voljo nadgrajeni hladilniki olja in menjalnika ter vzmetenje, prilagojeno za vožnjo po stezi, z blažilniki Multimatic DSSV, nastavljivimi blažilniki in nastavljivimi sprednjimi odmičnimi ploščami. Poleg tega so na voljo varnostne nadgradnje, vključno s sistemom za gašenje požara.

Za prodajo in servis bo skrbelo podjetje Multimatic, ki že sprejema naročila.

Galerija: Ford Mustang Dark Horse R

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VF ENGINEERING lahko s svojim kompresorjem AUDI R8 navije do 830 KM

BMW M razmišlja o simulaciji ROČNEGA menjalnika za nove ELEKTRIČNE AVTOMOBILE