in , ,

HENNESSEY navil Forda Mustanga DARK HORSE na 850 KM

S kompresorjem se poveča tudi navor na 884 Nm, vso to moč pa je mogoče upravljati s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Hennessey je med prvimi tunerji, ki so Fordovega Mustanga nadgradili na njegovo najmočnejšo specifikacijo. Četrta generacija 5,0-litrskega motorja Coyote proizvede 507 KM v izvirni različici z naravnim polnjenjem, vendar je teksaški specialist za trg nadomestnih delov z neusahljivo željo po moči že namestil kompresor.

Vodilni model S650 zdaj proizvede 850 KM in 884 Nm, ki se prenašajo na zadnji kolesi prek šeststopenjskega ročnega menjalnika Tremec ali Fordovega 10-stopenjskega samodejnega menjalnika. Druge Hennesseyjeve spremembe vključujejo močnejše vbrizgalnike goriva, sistem za dovod zraka z visokim pretokom, novo črpalko za gorivo z visokim pretokom in posodobitev programske opreme za sistem upravljanja motorja. Rezultat je Mustang Dark Horse s približno 70 odstotkov večjo močjo kot standardno vozilo.

Izvirna različica Forma Mustanga Dark Horse razvije 507 KM.

Paket “H850” prinaša tudi nekaj vizualnih izboljšav, saj je Hennessey vozilu dodal stranske letve, sprednji razdelilnik in zadnji spojler – vse iz ogljikovih vlaken. Del paketa so tudi kovana platišča, karoserijska grafika, posebne oznake in izvezeni vzglavniki. Cene še niso objavljene, vemo pa, da ima komplet triletno garancijo za 36.000 prevoženih kilometrov in da so prve predelave načrtovane za četrto četrtletje leta 2023.

Hennessey je s svojim paketom nadgradnje, imenovanim H850, Mustangu Dark Horse zmogljivost povečal na 850 KM in 884 Nm navora.

Naj spomnimo, da Ford v ZDA za običajnega Mustanga Dark Horse zahteva 59.270 dolarjev (pred opcijami) in 63.265 dolarjev za Dark Horse Premium. Na spletni strani podjetja sta obe vozili navedeni kot omejeno razpoložljivi, zato bo morda težko dobiti mesto za volanom. Dark Horse se prodaja izključno kot kupe, kar pomeni, da se boste morali zadovoljiti z modelom GT, če želite neomejen prostor nad glavo. Proizvajalec iz Dearborna je načrtoval tudi modela Mustang Dark Horse S in Dark Horse R kot dirkalnika, ki ju bo izdeloval Fordov oddelek za zmogljivost. Ta se pridružujeta drugim različicam dirkaških stez, izdelanim posebej za GT3, GT4, NASCAR in NHRA Factory X.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pri PORSCHEJU so se OPRAVIČILI, ker so iz svojega oglasa izbrisali JEZUSA

JAGUAR LAND ROVER bo vložil 2,6 milijarde evrov v ELEKTRIČNA vozila