in ,

VOLVO prvič pokazal ENOPROSTORCA EM90, ki ga bodo PREDSTAVILI 12. novembra

Prvi enoprostorec švedske znamke se bo prodajal izključno kot električni avtomobil.

To, kar se je v začetku leta začelo kot malo verjetna govorica, bo v nekaj mesecih postalo resničnost. Da, Volvo se pripravlja na predstavitev svojega prvega minivana, ki ga opisuje kot “skandinavsko dnevno sobo na poti”. Švedski družinski prevoznik, znan pod imenom EM90, “ustvarja prostor za vaše življenje” in se bo predstavil 12. novembra, ko se bodo na Kitajskem, kjer je matično podjetje Geely, odprle tudi knjige naročil.

Do premiere bo na voljo še več napovednikov, medtem pa je na prvem predogledu prikazan pogled na EM90 iz zraka. Težko je spregledati panoramsko strešno okno za potnike na zadnjih sedežih ter veliko manjši stekleni del za voznika in potnika spredaj. Glede na to, da gre za minivan, so pomembnejša drsna vrata na obeh straneh vozila. Zdi se, da je Volvov prvi MPV dovolj velik za namestitev treh vrst sedežev.

Razen tega, da je povsem električen, so druge podrobnosti še vedno zavite v tančico skrivnosti. Verjetno pa je EM90 povezan z modelom Zeekr 009, ki je na videz nenavaden kombi ene od številnih Geelyjevih blagovnih znamk. To se zdi popolnoma ustrezno glede na to, da je na eni od sosednjih slik streha modela 009 skoraj enaka strehi Volvovega prihajajočega prestižnega vozila za prevoz ljudi. Ročaji vrat, antena, stranski ogledali in drugi detajli se zdijo nespremenjeni.

Volvo EM90 bo tesni sorodnik modela Zeekr 009

Temelječ na platformi SEA, ki si jo deli z modeloma Lotus Eletre in Polestar 5, ima Zeekr 009 par elektromotorjev s skupno močjo 534 KM (398 kilovatov). To je dovolj moči za pospešek od 0 do 100 km/h v štirih sekundah in pol, medtem ko ima ogromna 140-kWh baterija dovolj soka za 822 kilometrov po kitajskem preskusnem ciklu za lahka gospodarska vozila (CLTC).

Volvo EM90 ne bo edini premijski minivan, saj Buick že več let prodaja model GL8, še preden se je tej niši pridružil Lexus LM. Omeniti je treba, da bi lahko obstajala tudi vstopna različica, glede na to, da je Zeekr 009 na voljo z motorjem, nameščenim zadaj, in manjšo baterijo s 116 kWh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Avtodom Ford TRANSIT CUSTOM Nugget

Lamborghini LANZADOR: Prvi popolnoma ELEKTRIČNI AVTOMOBIL znamke