in , ,

VW T7 California Concept z DRSNIMI VRATI na obeh straneh

Skoraj izdelana študija s pogonom PHEV je večja in opremljena z bistveno več tehnologije kot predhodni model.

Vlak z napovedniki je prispel do končne postaje. Novi VW California je končno predstavljen na Caravan Salon 2023 v Düsseldorfu. In čeprav gre pravzaprav le za študijo, njene bistvene spremembe že dobro napovedujejo serijski model – čeprav nekatere podrobnosti še niso v celoti pojasnjene. Na evropskem trgu avtodomov se bo model pojavil leta 2024.

Najpomembnejša novost so druga drsna vrata na levi strani vozila. Pri prejšnjih modelih je bila kuhinja na strani brez odprtin. Kuhinja ostaja na istem mestu, vendar so jo inženirji potisnili dovolj nazaj, da je za sprednjimi sedeži nastal prehod. Z odprtimi drsnimi vrati so indukcijska kuhalna plošča, pomivalno korito in predali dostopni tako od zunaj kot od znotraj. Na voljo je tudi plinski štedilnik. In 230-voltna vtičnica. Zaradi vgradnje drugih drsnih vrat VW novo Californio imenuje konceptno vozilo s tremi prostori. Prostor 1 je na desni strani, kjer lahko potniki med tednom vstopajo in izstopajo zaradi vsakodnevnih opravil, tako kot v kombiju. Lahko ga zasenčite s senčnikom. Prostor 3 je na drugi strani kombija, zdaj je dostopen skozi nova drsna vrata in zasenčen s tendo za kuhanje in prehranjevanje.

Sprednja sedeža se lahko obrneta za 180 stopinj..

Vmes – v prostoru 2 – je kuhinja med sprednjima sedežema, ki ju je mogoče obrniti za 180 stopinj. Tu je še zadnja klop, ki se spremeni v ležišče. Sedeže je mogoče odstraniti in tako pridobiti dodaten prostor. Seveda je tu tudi aluminijasta dvižna streha. Opremljen je z lučmi LED in vtičnicami USB, upravlja pa se prek večfunkcijske tablice v zadnjem delu vozila. Nameščen je na vrtljivi ročici, tako da ga lahko med delom ali igranjem gledate pod različnimi koti. Lahko pa se vsega tega tudi izognete in vse nadzorujete z aplikacijo v pametnem telefonu.

Novo avtodom California Concept naj bi na trg prišel v letu 2024.

Druga pomembna točka je priključni hibridni pogon modela California Concept. Premiera v kalifornijski družini. Čeprav VW ne navaja natančnih podatkov o avtodomu, smo skoraj prepričani, da je pod pokrovom pogonski sistem iz Multivana T7 eHybrid. To je pravzaprav zelo pametno, saj je zaradi velike baterije na krovu vedno dovolj energije. Vendar pa VW navaja, da bodo vsi pogonski sistemi Multivana na voljo, ko se bo leta 2024 začel proizvajati model California. To verjetno pomeni, da se lahko kupci poleg eHybrida odločijo tudi za čiste bencinske ali dizelske motorje. Kdaj točno bodo avtodom začeli proizvajati in koliko bo stal, bomo izvedeli pozneje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BMW Vision Neue KLASSE bo 2. septembra na OGLED v SERIJSKI različici

Opel CORSA RALLY ELECTRIC postane umetnina z IZJAVO