in , ,

Izvršni DIREKTOR Mercedes-AMG potrdil konec ere V8-MOTORJEV v modelih C63 in E63

V začetku meseca je revija Car and Driver citirala dva neodvisna vira, ki sta seznanjena z AMG-jevimi načrti glede načrtov za vrnitev osemvaljnika v modela C63 in E63. Nekaj dni pozneje je Auto Motor und Sport govoril z inženirjem podjetja AMG, ki je zanikal prvotno poročilo in ga označil za “čisti nesmisel”. Torej, se bo V8 vrnil ali ne? Na žalost je V8 v teh dveh avtomobilih mrtev. Pri The Drive so se pogovarjali z generalnim direktorjem podjetja AMG, ki je razkril, da se 4,0-litrski motor ne bo vrnil.

V intervjuju med avtomobilskim tednom v Montereyju Michael Schiebe ni okleval in je “odločno zanikal” govorice o tem, da bosta modela C63 in E63 ponovno dobila V8-motor. AMG-jev šef je dejal, da je bila odločitev za zmanjšanje velikosti in elektrifikacijo pravilna poteza, saj tudi konkurenti prihajajo s športnimi hibridi z manjšimi motorji.

Model “Final Edition” obeh visokozmogljivih limuzin prejšnje generacije pomeni konec poti za osemvaljna modela.

Zato bo C63 ohranil priključni hibrid, ki temelji na 2,0-litrskem štirivaljnem motorju, medtem ko bo E63 predvidoma uporabljal 3,0-litrski vrstni šestvaljnik in bo prav tako postal priključni hibrid. Na zgornji sliki prikazanmodel “Final Edition” obeh visokozmogljivih limuzin prejšnje generacije pomeni konec poti za osemvaljna modela.

Konkurent BMW ima drugačen pristop, saj ima M3 še vedno vrstni šestvaljnik, ki ga bo verjetno ohranil do konca proizvodnje trenutne generacije modela v drugi polovici desetletja. Medtem je bilo potrjeno, da bo novi M5, ki prihaja leta 2024, ohranil motor V8, čeprav bo le-ta del priključnega hibrida.

Audi Sport je izjavil, da ne bo nikoli predstavil štirivaljnih avtomobilov z oznako RS, kar pomeni, da bo naslednji RS4 ohranil V6, saj si ne moremo predstavljati, da bi dobil vrstni petvaljnik. Večji brat RS6 bo za zdaj obdržal zmogljiv osemvaljnik, leta 2024 pa bo na trg prišla hardcore različica ingolstadtskega superavtomobila s še več moči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Napovednik: Elektrificiran FORD Ranger bo PREMIERO doživel 19. septembra

Ford BRONCO od Manharta ima 421 KM in 22-palčna PLATIŠČA