in , ,

Napovednik: Elektrificiran FORD Ranger bo PREMIERO doživel 19. septembra

Ford se pripravlja na predstavitev prve elektrificirane različice srednje velikega pickupa Ranger, ki bo najverjetneje opremljena s priključno-hibridnim pogonskim sklopom. Avtomobilski proizvajalec je na svojih kanalih družbenih medijev objavil kratek videoposnetek z različnih trgov po svetu, vključno z Avstralijo in Evropo, v katerem je napovedal premiero 19. septembra.

Trenutna generacija Forda Ranger (T6.2) je bila prvotno predstavljena novembra 2021 z bencinskim in dizelskim pogonskim sklopom, čeprav je podjetje že na začetku potrdilo, da je njegova platforma zasnovana tako, da podpira elektrifikacijo. Napovednik ne razkriva nobenih podrobnosti o novi različici, vendar opis “Zakaj bi sklepali kompromise, če lahko dobite najboljše iz obeh svetov?” močno podpira scenarij priključnega hibrida. Vidimo lahko posnetke naloženega tovornjaka, ki vleče prikolico ter nekaj posnetkov vožnje v mestnem in terenskem okolju.

Poročila zadnjih nekaj let kažejo, da bo Ford Ranger priključno-hibridni pogonski sklop kombiniral 2,3-litrski štirivaljni motor EcoBoost s turbinskim polnilnikom ter nerazkrito število elektromotorjev in akumulatorski sklop. Skupna moč in doseg samo na električni pogon še nista znana, vendar bo elektrificirani poltovornjak verjetno ponujal pogon na vsa štiri kolesa. Pogonski sklop PHEV modela Ranger naj bi se znašel pod pokrovom mehansko sorodnega modela Ford Bronco, pa tudi SUV-ja Ford Everest in pickupa VW Amarok.

Poleg Evrope in Avstralije bi lahko priključni hibrid ponudili tudi v Severni Ameriki, čeprav za zdaj še ni nič uradno potrjeno. Več informacij o elektrificiranem Fordu Rangerju bomo izvedeli v nekaj dneh. Do takrat bomo spremljali še več napovednikov in to zgodbo ustrezno posodabljali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PRENOVA poltovornjaka FORD F-150 prinaša inovativna vrata PRTLJAŽNIKA in POCENITEV hibridne različice

Izvršni DIREKTOR Mercedes-AMG potrdil konec ere V8-MOTORJEV v modelih C63 in E63