in , ,

Ko BMW M4 postane avtodom s ŠTIRIKOLESNIM pogonom in 510 KM

Nenavadno? Bizarno morda? Grozljivo? Všečno? Seveda gre za stvar okusa, toda ja… zakaj pa ne?

Foto: BradBuilds

Tega ne moremo dovolj pogosto poudariti: avtodomi in vozila za kampiranje so predmet različnih okusov. Ponudba sega od preproste predelave kombija do luksuznega stanovanja z garažo za športne avtomobile na kolesih. In razlike v ceni? Ogromne! Vedno znova pa se pojavljajo izjemno nore stvaritve. Tak primer je ta BMW M4 s pogonom na vsa kolesa in bivalno kabino izpod peresa BradBuilds.

Izpod peresa” govori v pravem pomenu besedne zveze. Kajti tukaj gre za upodobitev in ne dejansko pretvorbo. Z dovolj denarja na bančnem računu in ustrezno motiviranimi predelovalci, bi to stvaritev zagotovo lahko spremenili v pravo vozilo. Potem bi imeli v svojem voznem parku precej edinstven avtodom za dve osebi. Opremljen s posteljo, kuhinjo in solarnimi paneli za oskrbo z električno energijo. Z velikimi terenskimi pnevmatikami in večjo oddaljenostjo od tal pa se lahko odpravite tudi na izlete zunaj asfaltiranih cest. Na krovu je seveda 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z biturbo polnjenjem, znan iz BMW M4, ki v različici Competition s pogonom na vsa kolesa xDrive proizvede 510 KM in 650 Nm navora. V standardni različici BMW doseže 100 km/h v 3,5 sekunde. Vendar pa z zgoraj omenjenimi pnevmatikami, dvigom podvozja in nekoliko manj aerodinamično bivalno kabino te vrednosti verjetno ne bo mogoče doseči. Tudi poraba po standardu WLTP bo verjetno višja od predpisanih 10,1 l/100 km.

S tem avtodomom bi v kampu zagotovo pritegnili začudene poglede.

Toda vseeno. V kampu (ali morda na dirkališču Nordschleife na Nürburgringu) si lahko vsekakor obetate začudene poglede. Čeprav si težko predstavljamo, da bi s tem mobilnim vozilom želeli dolgo ostati na enem mestu. Če se tovornjaki spreminjajo v avtodome in obstajajo celo dvonadstropni avtodomi na osnovi avtobusov, zakaj ne bi obstajal tudi avtodom M4? Morda se bo kakšen ekscentrični milijonar odločil za to preobrazbo in jo uresničil – nam bi se to zdelo precej noro!

         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VOLVO bo v začetku leta 2024 izdelal svoj ZADNJI DIZELSKI MOTOR

ELEKTRIČNA različica klasičnega modela MINI od David Brown Automotive