in , ,

NISSAN Townstar EV: Različica za KAMPIRANJE za dve osebi

V tem predelanem vozilu Nissana spite v šotoru na strehi avtomobila, kuhate pa v zaboju, ki se izvleče iz prtljažnika.

Nissan Townstar EV ste si lahko prvič ogledali v avtodom različici na sejmu Caravan Salon 2023, ki je potekal v Düsseldorfu od 25. avgusta do 3. septembra. Poleg kuhinjskega modula kamping podaljšek ponuja predvsem strešni šotor s prostorom za dve osebi.

Predelava za kampiranje vozila Nissan Townstar EV je posebej prilagojena električni različici kombija z visoko streho. Kuhinjski modul Irmscher i-Box je v zadnjem delu vozila. Majhna kuhinjska enota ponuja plinsko kuhalno ploščo z dvema gorilnikoma in pomivalno korito s priključkom za vodo. Nameščen je tudi majhen hladilnik s prostornino štirinajst litrov. Poleg tega so na voljo delovna plošča in predali za jedilni pribor in kuhinjske pripomočke. Module za pomivalno korito, kuhanje in hlajenje lahko odstranite posamezno. Medtem lahko električni kombi z visoko streho uporabljate tudi za druge naloge, ne le za kampiranje. Spanje ne poteka v notranjosti – čeprav bi bil prtljažni prostor s tlorisno površino 1,89 krat 1,19 metra skoraj dovolj velik -, temveč v strešnem šotoru. Maggiolina Airlander Plus Black ponuja več prostora v velikosti 130 × 210 cm; poleg tega vam za prenočevanje ni treba raztovoriti prtljage. Strešni šotor se dvigne z ročico. Vanj lahko vstopite z leve ali desne strani po aluminijasti lestvi.

Kuhinjski modul je nameščen v zadku vozila in se lahko izvleče.

Vozilo poganja električni motor z močjo 90 kW in navorom 245 Nm. Baterija s 45 kWh se serijsko polni z izmeničnim tokom do 11 kW. Od stopnje opreme Acenta naprej je na voljo celo 22 kW. Možnost polnjenja z enosmernim tokom do 80 kW stane dodatnih 1.000 evrov in je prav tako na voljo od modela Acenta naprej. Z močjo 80 kW lahko baterijo v 37 minutah napolnite s 15 na 80 odstotkov. Različica z 22 kW polnilnikom ponuja tudi toplotno črpalko. Nissan ne navaja podatkov o ceni tega vozila za kampiranje.

Različica za avtodome temelji na vozilu Nissan Townstar EV Kombi, tj. na zastekljeni različici in ne na kombiju. Ta se je na trgu pojavil v začetku julija 2023. 4,48 metra dolga in 1,84 metra visoka kombilimuzina s streho temelji na električnem modelu Kangoo partnerske znamke Renault. Cene se začnejo pri 39.990 evrih (z DDV). Standardna oprema vključuje dvoje drsnih vrat, zadnje parkirne senzorje, električno nastavljiva in ogrevana zunanja ogledala, žaromete LED ter senzorje svetlobe in dežja. Zadnji sedeži se pomikajo vzdolžno: ko so v skrajnem prednjem položaju, je na voljo 850 litrov prtljažnega prostora. Ko so sedeži zloženi in je tovor pod streho, se prostornina prtljažnika poveča na 2.500 litrov. Ustrezni kombi je na voljo v dveh dolžinah: L1 s 4,49 metra približno ustreza dimenzijam kombilimuzine, na voljo pa je tudi 4,91 metra dolga različica L2, pri kateri je večja predvsem medosna razdalja. Kombi je na trgu že od novembra 2022. Tu se cene začnejo pri 40.163 evrih bruto oziroma 33.750 evrih neto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

JiaYuan KOMI: Majhen električni avtomobil iz KITAJSKE

SCANIIN vlačilec na SONČNI pogon ima potencialni doseg 10.000 KILOMETROV