in , ,

Predstavljamo: VW Golf BLACK EDITION

Vendar je ta posebej temen model avtomobila Volkswagna namenjen le kupcem v Združenem kraljestvu …

Odkrijmo zastor za VW Golf Black Edition, ki je pred kratkim doživel premiero v Združenem kraljestvu. Zaradi te zunanjosti je najbolje prodajani kompaktni avtomobil občutno temnejši, na voljo je že zdaj, cene pa se začnejo pri približno 37.300 evrih (31.985 funtov).

Black Edition je v ponudbi modelov Golf v Veliki Britaniji med različicama R-Line in GTE. Opremljen je z 18-palčnimi platišči v črni barvi, ki jih VW imenuje “Bergamo“. S petimi ukrivljenimi zobniki, ki se na obodu razdelijo v obliko črke Y. Različica vključuje tudi sicer opcijski zimski paket z ogrevanimi sprednjimi sedeži in ogrevanim usnjenim volanom. Serijski so tudi kamera za vzvratno vožnjo, žarometi LED Plus in zatemnjena stekla.

Golf Black Edition je namenjen le britanskim kupcem….

Po Volkswagnovih podatkih bi se cena za opremo Black Edition v Združenem kraljestvu pri modelu R-Line običajno zvišala za 3.383 evrov (2.900 funtov). Vendar je pri tem modelu doplačilo le 1.750 evrov (1.500 funtov). Kupci lahko izbirajo med tremi načini vožnje. Na voljo je 1,5-litrski motor s turbopolnilnikom in 150 KM ter šeststopenjski ročni menjalnik. Različica tega pogona z blagim hibridnim pogonom je opremljena s sedem-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Na koncu je tu še 2,0-litrski motor s turbinskim polnilnikom, ki proizvede 190 KM. S samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom 4Motion.

Govorice namigujejo na to, da je prihodnost modela Golf vprašljiva. Vodja znamke VW Thomas Schäfer je leta 2022 za Die Welt povedal, da odločitev o izdelavi devete generacije modela še ni bila sprejeta. Zaradi strožjih predpisov o izpušnih plinih v Evropi je proizvajalec ponovno razmislil o razvoju vozil z motorji z notranjim izgorevanjem. Na letošnjem sejmu mobilnosti IAA v Münchnu je VW predstavil ID. GTI Concept, vizijo razvoja zmogljivih kompaktnih avtomobilov v prihodnosti. Tehnične specifikacije niso znane, na armaturni plošči pa je zaslon z instrumenti v retro slogu. Serijska različica koncepta bo predstavljena leta 2026, naprodaj pa bo v začetku leta 2027. “I” v imenu modela GTI tradicionalno pomeni “Injection” (vbrizgavanje), pri električnem vozilu pa pomeni “Intelligence“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

HONDA Specialty Sports Concept bo premierno predstavljen na japonskem sejmu MOBILNOSTI

Novi električni tricikel LÁMPAGO je retro eleganten način za PREMIKANJE PO MESTU