in , ,

TOYOTA z “Mini Land Cruiser” leta 2024 v boj z modelom SUZUKI Jimny

Še vedno pa ni znano, v katerih delih sveta bo na voljo ta eleganten avtomobil.

Toyotina paleta SUV Land Cruiser, ki jo trenutno sestavljajo modeli 70, 250 (Prado) in 300, se bo v bližnji prihodnosti razširila z novim vstopnim modelom. Po poročanju japonskega tiska bo to serijska različica koncepta Compact Cruiser EV Concept, ki je bil predstavljen leta 2021. Projekt je že precej napredoval in se interno imenuje “Mini Land Cruiser“.

Toyota je pred kratkim predstavila novega velikega Land Cruiserja retro videza. Ta 250 naj bi se na nemškem trgu pojavil v prvi polovici leta 2024. Pod motornim pokrovom je 2,8-litrski turbodizelski motor. Toda nazaj v prihodnost se vrača manjši brat. Prve podrobnosti o modelu sta objavili japonski reviji Best Car in Magazine X, ki se ponašata z dobrimi izkušnjami na področju notranjih informacij o Toyoti. Viri namigujejo, da bo avtomobil oblikovno ostal zvest konceptu in bo v veliki meri temeljil na kvadratnih linijah karoserije, podobno kot nedavno predstavljeni Prado oziroma 250.

Toyotin Compact Cruiser EV Concept iz leta 2021 naj bi postal serijski Mini Land Cruiser…

Ni naključje, da je Toyota prejšnji mesec s premiero 250 vzbudila zanimanje javnosti za ta model. Na dogodku je znamka objavila napovednik in pokazala silhueto vozila (spodnja fotografija). Linije kažejo, da oblikovanje ostaja zelo zvesto konceptu in je v skladu s filozofijo, ki jo Toyota uporablja pri modelih družine Land Cruiser. Posebej izstopa rezervno kolo, nameščeno na prtljažnih vratih. Konstrukcijsko bo “Mini Land Cruiser” temeljil na znani platformi TNGA-F. Po merah bo dolg približno 4.350 mm, širok 1.860 mm in visok 1.880 mm. Na splošno bo približno enako velik kot Corolla Cross, vendar bo imel povsem drugačno zasnovo. Namen je postaviti ga kot konkurenta petvratnemu Suzuki Jimnyju.

Toyota želi z novim vstopnim modelom Mini Land Cruiser tekmovati s Suzukijem Jimny…

Vse govorice kažejo na uporabo motorjev z notranjim izgorevanjem (bencinskih in dizelskih), hibridov in celo električnega pogona. Veliko se je ugibalo o turbodizelskem motorju 2.8 iz vozil Hilux in Prado/250 ter bencinskem motorju 2.0 Dynamic Force iz modela Corolla Cross. V razvoju je tudi električna različica, ki bo uporabljala enak pogonski sklop kot še neuveljavljena električna Tacoma. Prodajala se bo na izbranih trgih. Videti je, da bo model izdelan na Tajskem (ki je za Toyoto glavna platforma za razvoj in proizvodnjo vozil) in izvožen na vse glavne trge jugovzhodne Azije. Predstavitev na avtomobilskem salonu v Tokiu prihodnji mesec je mogoča.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SUBARU WRX TR se predstavlja z izboljšanim KRMILJENJEM in zavorami BREMBO

EVERRATI predelal Mercedes-Benz SL “Pagoda” v ELEKTRIČNI AVTOMOBIL