in ,

Prihaja 7-sedežni CITROEN C3 Aircross

Stellantis načrtuje “približno sedem” novih modelov na arhitekturi, ki sliši na ime Smart Car Platform

Pred dnevi je bil predstavljen Citroen e-C3, ki bo z osnovno ceno 23.300 evrov eden najbolj dostopnih električnih avtomobilov na trgu. Različica, ki bo sledila leta 2025, naj bi stala le 19.990 evrov. Nizko ceno omogoča arhitektura Smart Car Platform. Na tej podlagi bo na voljo tudi sedem-sedežni SUV – in modeli drugih znamk Stellantis.

Sedem-sedežni SUV je proizvajalec napovedal ob koncu predstavitve Citroena e-C3 v Parizu. Šef Citroena Thierry Koskas je ob koncu dogodka pokazal kratek napovednik novega modela. Če si želite ogledati kratek odlomek, preklopite na približno 40:00 min na priloženem videoposnetku dogodka. Citroenov tiskovni predstavnik je nato povedal, da gre za C3 Aircross in da bo temeljil na isti platformi kot e-C3. V posnetku je videti avtomobil, ki ima enak svetlobni podpis kot e-C3, vendar je od zgoraj videti veliko daljši. Nato se pojavijo besede “7-seater SUV” in prikazana je konfiguracija sedežev 2-3-2. Predvidevamo lahko, da bo na voljo tudi električna različica modela C3 Aircross. A to še ni vse. Na vprašanje, ali bo model e-C3 ostal izključno Citroenova zadeva, je bilo odgovorjeno, da je skupina znana po uporabi ene platforme za več vozil.

Vodja platforme za pametne avtomobile Renaud Tourte je za Reuters povedal, da Stellantis načrtuje “približno sedem” izvedenk na podlagi arhitekture Smart Car Platform. To naj bi vključevalo večjo različico (očitno C3 Aircross) in avtomobile drugih znamk Stellantis, ki naj bi jih začeli prodajati leta 2024. Na vprašanje, ali je Fiat Panda eden od njih, je Tourte odgovoril, da “ni povsem neumno tako razmišljati“. Tudi šef Opla v Nemčiji Florian Hüttl je nedavno napovedal električni avtomobil za približno 25.000 evrov. V poročilu je navedeno, da platforma Smart Car izhaja iz znane skupne modularne platforme (CMP), ki v svoji električni različici eCMP nosi številna vozila segmenta B, kot sta Opel Mokka Electric in Peugeot E-208. Nova arhitektura je poleg platform STLA-Small, STLA-Mid, STLA-Large in STLA-Frame peta platforma skupine.

Platforma naj bi družbi Stellantis pomagala pri ustvarjanju cenovno dostopnih električnih avtomobilov, s katerimi bi konkurirala cenovno ugodnim konkurentom, proizvedenim na Kitajskem, kot je Dacia Spring Electric. Modela e-C3 in C3 bodo izdelovali v Trnavi na Slovaškem. Vendar bi lahko avtomobile na novi platformi izdelovali tudi v drugih Stellantisovih tovarnah v Evropi ali celo v Maroku, je po navedbah agencije Reuters povedal Trout.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nissan HYPER URBAN: Futuristična ŠTUDIJA električnega SUV-ja

Pri ALFI ROMEO v prihodnosti ne izključujejo ENOPROSTORCA