in ,

Kaj menite o STEPHENSONOVEM preoblikovanju modela ALFA ROMEO 33 Stradale?

Nova Alfa Romeo 33 Stradale bi lahko bil videti še bolj privlačen z nekaterimi majhnimi, a pomembnimi spremembami.

Malokdo bi ugovarjal, da je nova Alfa Romeo 33 Stradale fantastičnega videza. Vendar ima priznani avtomobilski oblikovalec Frank Stephenson, znan po svojem delu pri vozilih, kot je Maserati MC12, nekaj pomislekov glede dizajna in se je odločil, da bo obliko novega avtomobila še izboljšal. Njegova stvaritev se zdi naravnost mojstrska.

Novi 33 Stradale je poklon izvirniku in čeprav dobro združuje eleganco tega avtomobila s sodobno športnostjo in agresivnostjo, ki so jo želeli doseči pri Alfi Romeo, Stephenson meni, da so nekateri oblikovalski elementi nekoliko preveč odkriti.

Spremembe, ki jih je naredil na modelu, se začnejo na sprednjem delu, kjer je grafiko žarometov LED nekoliko razširil, masko motorja pa zamenjal s preprostejšo, vendar večinoma spredaj ni spremenil veliko. Pomembnejše spremembe so bile narejene na boku modela 33 Stradale.

Za začetek je oblika sprednjih blatnikov drugačna, spremenjena pa so tudi stranska okna. Stephenson ugotavlja, da so imela stranska okna na originalnem modelu 33 Stradale rahel nagib navzdol, medtem ko so na njegovem avtomobilu bolj vodoravna. Bolj mu je všeč prvotna zasnova, ki jo je odlično implementiral v novem avtomobilu. Največja sprememba je pri stranskih dovodih zraka.

V nasprotju s subtilnimi stranskimi odprtinami pri izvirniku, ki jih Stephenson primerja z majhno brazgotino na obrazu lepe Italijanke, so odprtine na novem avtomobilu prevelike in imajo odvečen element iz ogljikovih vlaken, ki ga spominja na ladijsko sidro. Z veliko manjšimi zračniki, kot jih ima izvirnik, je dizajn novega avtomobila videti veliko bolj skladen.

Spremenjen je bil tudi zadek. Zadnje okno se bolj agresivno spušča navzdol, kar pomeni, da je zadek nižji in videti vitkejši. Stephenson je spremenil tudi obliko difuzorja, tako da je nekoliko bolj subtilen, hkrati pa je še vedno ohranil veliko dobrega iz ogljikovih vlaken.

Kaj pa vi menite o Stephensonovi prenovljeni Alfa Romeo 33 Stradale?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DACIA Duster “CARPOINT EDITION” od CP Performance

MITSUBISHI D:X Concept je DELICA elektrificirane dobe