in ,

ABARTH Fastback kot cenovno UGODNA alternativa BMW-ja X4 za JUŽNOAMERIČANE

Abartha Fastback poganja 1,3-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom največje moči 136 kW (185 KM).

Zmogljivi kupejevski SUV-ji navadno niso dosegljivi povprečnemu kupcu, vendar to ne velja za novi Abarth Fastback. Različica južnoameriškega Fiata Fastback s škorpijonom je videti kot poceni alternativa BMW X4, saj ima motor s 183 KM in bolj športno nastavljeno podvozje.

Abarth Fastback prihaja leto in pol po mehansko sorodnem modelu Abarth Pulse in širi brazilsko ponudbo zmogljive znamke, ki še ne vključuje modela Abarth 500e. Predvidljivo je kupe-SUV opremljen z oznako Abarth, čeprav je na maski hladilnika še vedno prisoten manjši emblem Fiatove zastave.

Zunanje spremembe v primerjavi s Fiatovim ekvivalentom so omejene na plastične obloge v barvi karoserije (odbijači, blatniki in stranski pragovi), rdečo obrobo nad pragom, črn spojler, ujemajoče se pokrovčke ogledal in kromiran dvojni zaključek izpušne cevi. Na voljo je tudi nov komplet črnih 18-palčnih litih platišč BBS z rdečimi poudarki, čeprav so glede na velikost vozila še vedno videti majhna.

V notranjosti so po vsej kabini rdeči šivi, na armaturni plošči je obloga iz umetnih ogljikovih vlaken, po notranjosti pa je posejanih tudi veliko emblemov Abarth. Serijsko je na voljo 10,1-palčni samostoječi zaslon infozabavnega sistema, ki je povezan z digitalno instrumentno ploščo in ploščico za brezžično polnjenje. Opcijska oprema vključuje nizkotonec, nameščen nad prtljažnim prostorom, športni filter K&N za motor, Abarthove luči in bele nalepke s škorpijonom.

Pod motornim pokrovom se skriva pogonski agregat Turbo 270, ki je začuda na voljo tudi v Fiatu Fastback v obliki omejene izdaje “powered by Abarth”. 1,3-litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom proizvede 136 kW (185 KM) in 270 Nm navora. Moč se na sprednjo os prenaša izključno prek šeststopenjskega samodejnega menjalnika, ki kupe-SUV od 0 do 100 km/h požene v 7,6 sekunde.

Novi način vožnje, imenovan “Poison” naj bi izboljšal odzivnost menjalnika in pogonskega sklopa, hkrati pa na digitalni instrumentni plošči prikazal posebno grafiko. Poleg tega zaradi dvojnih izpušnih cevi, značilnih za različico, kupe-SUV zveni bolj športno. Še pomembneje pa je, da ima Abarth Fastback v primerjavi z običajnim Fiatom Fastback bolj športno nastavitev vzmetenja, vključno z novimi vzmetmi in blažilniki, večjim stabilizatorjem spredaj in bolj togo zadnjo osjo.

Abarth Fastback je že na voljo za naročilo na brazilskem trgu po ceni od 159.990 R$ (31.906 USD). Za primerjavo, običajni Fiat Fastback se začne pri 121.900 realih (24.310 USD), kar se v primerjavi s 485.950 reali (96.914 USD) za najcenejši BMW X4 sliši kot ugodna ponudba.

Galerija: Abarth Fastback

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni šala: TOYOTA načrtuje električne avtomobile s PRESTAVNO ROČICO

Pozabljene študije: PORSCHE Type 754 T7 Concept